Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mořský proud odnesl malou holčičku s nafukovací labutí! Otec tomu nedokázal zabránit!

Dítě na moři (ilustrační foto)
Dítě na moři (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
30. července 2020
07:06

Obrovské drama zažíval nejspíš nejmenovaný táta. Jeho dcerku na nafukovačce v Azovském moři v Rusku uchvátil silný proud a začal ji odnášet pryč od pobřeží. Táta se ji snažil zachránit, ale marně. Koupací pomůcka i s dítětem skončila kilometry daleko!

Záchranáři na jihu Ruska zachránili malé děvčátko, které spalo na nafukovacím lehátku ve tvaru labutě v Azovském moři, tři kilometry od břehu. Uvedla to agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace.

Situace zprvu nevyhlížela až tak idylicky: záchranáře zburcovali ve středu odpoledne, kdy před očima rekreantů na širé moře odplulo nafukovací lehátko s pětiletou dívkou. Její otec se marně snažil děvče zachránit. O půlhodinu později záchranáři ve člunu nafukovačku i s dítětem našli už tři kilometry od břehu.

„Celou dobu dítě spalo na lehátku. O ničem nevědělo. Lékařská pomoc nebyla zapotřebí," vylíčili záchranáři. Cestou zpět ještě přibrali do člunu dívčina otce, který se snažil k nafukovačce doplavat, ale už mu docházely síly.

V místě, kde málem došlo k neštěstí, platí přísný zákaz koupání kvůli silným proudům, dodal Interfax.

krtek. ( 30. července 2020 12:28 )

pro příště zkrátit vodítko ...

pajato73 ( 30. července 2020 10:08 )

no tak potrestal se sam dost, ze jo, urcite si cestou pri plavani parkrat kaknul do plavek.... ale vydaje za zachranu by zaplatit mel....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání