Lucie odešla ze svého havířovského bytu 3. července a od té doby se po ní slehla zem. Měla s sebou jen klíče a peněženku. Následující den bylo zahájeno pátrání, policie od počátku připouštěla možnost, že jí někdo ublížil.

„Byla vyhlášena rozsáhlá pátrací akce, do které byly nasazeny desítky policistů, psovodi i policejní dron,“ řekla tehdy mluvčí policie Eva Michalíková.

Policie určila její možnou polohu podle poslední pozice mobilu. Přesto šlo o poměrně rozsáhlé území, které museli policisté prohledávat. Do případu byly zapojeny desítky policistů z nejrůznějších odvětví, od kynologů, přes potápěče, leteckou službu až po zásahovou jednotku.

„Od počátku prověřování kriminalisté postupně sestavovali jednotlivé střípky mozaiky celého případu a kriminalisté se stále intenzivněji zabývali verzí, že se pohřešovaná žena stala obětí násilného trestného činu,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Zemřela cizí rukou

Po takřka třech nedělích je nyní jasné že Lucie se domů už nikdy nevrátí. „Policisté nalezli tělo pohřešované ženy, která se stala obětí násilného zločinu. V souvislosti s její násilnou smrtí byla zadržen muž (38)," uvedla Michalíková.

V poutech skončil muž (38) z Ostravy, se kterým se zavražděná znala. Byl obviněn z vraždy.

„Kriminalisté pokračují v úkonech trestního řízení. Podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ Obviněnému muži hrozí 10 až 18 let vězení.

Podezřelý má být podle servru polar.tv ženin přítel. Ten mě údajně mužům zákona ukázat její tělo, které ukryl v okrajové části Karviná-Doly. Co stálo za tragédií, policisté nadále objasňují.

V Česku se pohřešují desítky dětí - některé už více než 20 let. Tablo pátrání si prohlédněte v galerii.

Fotogalerie
19 fotografií