Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče nechali tři malé děti v rozpáleném autě: Plakaly a volaly o pomoc!

Tři malé děti nechali rodiče v rozpáleném autě: Plakaly a volaly o pomoc!
Tři malé děti nechali rodiče v rozpáleném autě: Plakaly a volaly o pomoc!  (Autor: MP Pardubice)
Autor: VaB - 
3. července 2020
11:56

Tři malé děti, auto a horko. To je velice špatná kombinace, která může skončit i tragicky! K podobnému případu došlo v Pardubicích. Děti zavřené v autě volaly o pomoc, rodiče ale byli pryč. Reakce matky byla šokující.

Pěší hlídku pardubické městské policie ve čtvrtek upozornil kolemjdoucí na tři děti, které sedí v zaparkovaném autě a jsou tam samy. Strážníci auto našli. Stálo na přímém slunci a mělo zavřená okna. Děti plakaly a volaly o pomoc! Byli to ještě mrňousci ve věku 5 let, 3 roky a osm měsíců. 

„Viditelně už přes okénko děti trpěly stoupajícím horkem. Naštěstí ve vozidle nebyla okénka na elektrické ovládání, ale na kličku. Strážníci tak ihned požádali nejstarší z dětí – pětiletou holčičku – aby ihned spustila okénka ve vozidle dolů,“ uvedli strážníci na svých stránkách s tím, že se to nakonec podařilo, a k dětem se tak dostali.

Malé človíčky samozřejmě začali uklidňovat, zároveň začali hledat i nezodpovědné rodiče. „Ti se na místo dostavili až po dalších dvaceti minutách. Ani jejich přístup nebyl ukázkový. Událost zlehčovali, matka se podivovala nad tím, že se strážníci o takovou věc zajímají,“ uvedli ochránci veřejného pořádku. „Vzhledem k závažnosti situace a jednání, které mohlo být porušením zákona o sociálně – právní ochraně dětí, strážníci věc oznámí správnímu orgánu,“ dodali městští policisté. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání