Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Narušený mladík schválně shodil chlapce (6) z 30metrové výšky: Chtěl být ve zprávách, dostal doživotí

Autor: ČTK - 
26. června 2020
14:04

Britský soud poslal minimálně na 15 let do vězení mladíka, který loni shodil z vyhlídky londýnské galerie Tate Modern šestiletého chlapce z Francie. Londýnský trestní tribunál Old Bailey v pátek konstatoval, že mladík trpící vážnou psychickou poruchou měl v úmyslu dítě zabít, informovala stanice BBC. Chlapec pád přežil, má ale trvalé následky.

Tehdy 17letý Jonty Bavery po zatčení krátce po činu uvedl, že jej spáchal s cílem někomu v galerii ublížit, aby mohl být ve zprávách. Podle agentury Reuters trpí poruchou autistického spektra, obsedantně-kompulzivní poruchou a nejspíše také poruchou osobnosti. 

Pád z balkonu na terasu ležící o pět pater níže oběť přežila, podle britské prokuratury ale mělo dítě po incidentu zlomenou páteř, ruce a nohy a krvácelo do mozku. Jde o chlapce z Francie, který byl ve slavné londýnské galerii s rodiči na dovolené.

Jeho rodiče minulý měsíc oznámili, že jejich syn se zotavuje, je ale stále na vozíčku a má problémy s mluvením, jedením a pamětí. Charitativní sbírka vyhlášená na léčbu chlapce zatím vynesla 235 000 eur (asi 6,3 milionu korun).

Bavery byl od října držen v psychiatrické léčebně Broadmoor Hospital západně od Londýna. Soudce ale nyní rozhodl, že bude přesunut do vězení. Bravery dostal doživotní trest s tím, že o podmínečné propuštění bude moct žádat nejdříve za 15 let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání