Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kloubový autobus MHD se přetrhl v půli a zřítil se z nájezdu! Zemřel jeden člověk

Autor: ČTK - 
25. června 2020
15:28

Kloubový městský autobus s desítkami cestujících se rozlomil na nájezdu k mostu přes řeku Vislu. Přední část se zřítila z asi pětimetrové výšky, zatímco zadní zůstala na mostě. Nehoda si vyžádala nejméně jednoho mrtvého a dvě desítky zraněných. 

Na místě zasahují hasiči, záchranáři zřídili polní nemocnici, uvedla televize TVN 24 na svém webu. „Dvacítka lidí je zraněných, jeden člověk přišel o život,“ uvedla mluvčí varšavské radnice Karolina Galecká.

Hasiči podle serveru Onet.pl nejprve hovořili o dvou mrtvých, policie později upřesnila, že oběť je jedna. Stav některých zraněných je podle rozhlasové stanice RMF 24 kritický. Zranění utrpělo přinejmenším jedno dítě a také řidič autobusu.

Varšavský primátor Rafal Trzaskowski, který patří k favoritům nadcházejících prezidentských voleb, kvůli nehodě přerušil kampaň a vrací se do metropole. Jeho hlavní soupeř a současný prezident Andrzej Duda apeloval na vládu, aby se postarala o pomoc všem, které havárie zasáhla.

Příčina nehody podle Onetu zatím není jasná. Dopravní podnik sdělil, že vůz byl technicky v pořádku a za jeho volantem seděl zkušený řidič.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání