Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další dva vodáci zemřeli v nemocnicích: Jeden se topil na Hodonínsku, druhý ve Vsetínské Bečvě

Autor: ČTK, rc - 
23. června 2020
08:21

V nemocnici u svaté Anny v Brně zemřel vodák, který se v pátek topil ve Velké nad Veličkou na Hodonínsku. Muž sjížděl Veličku se svou dcerou, voda však vystoupila na první povodňový stupeň a loď se s nimi převrátila. Svůj boj o život prohrál i druhý vodák, s nímž se v pondělí převrhla kanoe na Vsetínské Bečvě pod splavem v Hovězí.

Muž středního věku se na říčku Veličku vydal spolu s dcerou v pátek odpoledne, když Velička vystoupala na první povodňový stupeň. Na jezu se jejich loď převrátila.

Mladší žena byla pod hladinou pouze krátce. Muže ale museli záchranáři půl hodiny resuscitovat. "Mladá žena byla podchlazená, ošetřili jsme ji a k další péči převezli do hodonínské nemocnice. Muž středního věku byl pod hladinou déle, asi půl hodiny jsme ho resuscitovali. Podařilo se nám obnovit jeho životní funkce. V kritickém stavu jsme ho letecky transportovali do nemocnice u svaté Anny v Brně," uvedla v pátek mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Muž byl na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, kde v noci na úterý zemřel. Je jedinou obětí víkendových povodní v kraji.

Hladina Veličky se zvedla kvůli vydatným dešťům v uplynulém týdnu, v noci na neděli vystoupala ve Velké nad Veličkou a ve Strážnici až na třetí povodňový stupeň. Hasiči její okolí monitorovali, řeka ale žádné škody nezpůsobila. Na normální úroveň se hladina vrátila ještě v neděli.

Také druhý vodák, který se v pondělí odpoledne po převrhnutí kanoe topil ve Vsetínské Bečvě pod splavem v Hovězí na Vsetínsku, zemřel. V řece teče po vydatných deštích více vody než obvykle.

"Muž byl přijatý na ARO Vsetínské nemocnice v kritickém stavu. I přes veškerou snahu lékařů a ošetřovatelského personálu bohužel dnes nad ránem zemřel," řekl mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant. S ohledem na rodinu zemřelého nebude nemocnice k případu poskytovat další informace. Druhý muž z posádky kanoe zemřel na následky topení na místě neštěstí.

Záplavy z posledních dnů mají v celé zemi nejméně osm obětí.

gabreta ( 23. června 2020 11:22 )

Sjet si divokou řeku a nebo rozvodněnou, je obrovský rozdíl. To si holt lidi neuvědomujou a vyrazí za adrenalinem, aby se pak mohli v hospodě u piva, aby se pak mohli pochlubit kamarádům! Končí to pak takhle často!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání