Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodina Petra a jeho dětí při povodních přišla o mámu Hanku: Lidé pro ně vyhlásili sbírku

Autor: VaB - 
19. června 2020
20:55

Hana V. (†48) se stala obětí tragických povodní na Olomoucku. Osudným jí byl jinak neškodný potok Dražůvka, který se neuvěřitelně rozvodnil. O ženu tak přišel policista Petr a jeho dvě děti ztratily mámu. Nezůstali v tom ale sami. Po tragické události se mezi Petrovými kolegy, policisty, zvedla vlna solidarity!

Česko už dlouho bičují velké deště, které způsobují obrovské problémy a záplavy. Bohužel si také vyžádaly oběti na lidských životech. Hned první vodní pohroma, která zasáhla obce Šumvald a Břevenec na Olomoucku a její okolí, s sebou odnesla i život Hany (†48). „My jsme byli uvnitř, aniž bychom tušili, že ta voda se tak rychle zvedla a obkroužila celý barák a bohužel, jedno okno nevydrželo ten tlak. Provalilo se a manželka zrovna byla tam v té chodbě,“ popsal tragický okamžik policista pro CNN Prima News s tím, že na poslední chvíli stačil zachránit svého synovce. „Jak mi kláda vyrazila vstupní dveře, tak se to vlastně na nás hrnulo ze všech stran, měli jsme vodu v podstatě po prsa a úplně vespod jsem ho vytáhl tou rukou nějak, že on proplaval a dostali jsme se na schodiště do patra,“ uvedl.

Tragédie zasáhla celou její rodinu. Maminka Hany, která bydlela hned naproti dceři, je zoufalá. „Dřu, abych přehlušila bolest,“ popsala Deníku. „Dokud makám, nemám čas na to myslet,“ dodala zdrcená důchodkyně.

S bolestí v srdci musí bojovat i Hanin manžel, policista Petr. Člověk, který celý život pomáhal lidem, se ocitl v situaci, kdy potřebuje sám pomoc. „Bleskové záplavy krutě zasáhly do života policisty Petra V. a jeho dvou dětí. Přišli o to nejdražší, co měli, Petr o manželku a děti o mámu,“ napsali policisté pod video, které zveřejnili, aby pomohli rodině. Voda, která se prohnala jejich domem navíc vzala vše, co jí stálo v cestě.

Video  Petr s dětmi přišli při povodních o manželku a mámu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Petrovi kolegové, policisté, se rozhodli, že zkusí tragédií postižené rodině alespoň trochu zmírnit. „Po této tragické události se mezi kolegy zvedla vlna solidarity. Pomoci se snaží také finančně a pro Petra a jeho děti zorganizovali sbírku,“ píšou dál strážci zákona.

Všichni si uvědomují, že začínat vše od nuly po takové pohromě je velice těžké. Petrovi, který nasazoval svůj život kvůli druhým, můžete pomoci zasláním finančního příspěvku„Jestli vám není osud Petra a jeho rodiny lhostejný, pomozte prosím,“ dodali policisté. 

Osho ( 20. června 2020 00:03 )

Ten chlap divně mluví, tak o ničem, o věci, bez lásky. Co se vlastně té paní Hance stalo, když byla v té chodbě a proč byla v chodbě?
Kde byly děti? Copak se nedívali oknem ven a nehlídali vodu v potoce. On se mi vůbec nezdá, kdoví, jestli jen nevyužil situaci......
V takové situaci, by vše cenné mělo být dávno ve vrchním patře, včetně všech obyvatel domu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání