Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pár podvedl pojišťovnu s identitou mrtvol: Stamiliony utratili za letadlo, auta a dovolené

Autor: DH - 
1. června 2020
16:55

Americký pár z Las Vegas je obviněný z toho, že pojišťovně Medicaid ukradl podvodem 13 milionů dolarů, tedy v přepočtu asi 300 milionů korun. Muž a žena je pak utratili za luxusní auta, oblečení, letadlo nebo drahé dovolené.  

Latisha a Timothy Harronovi byli podle americké policie zadrženi ve středu. Společně podvedli společnost Medicaid v Severní Karolíně. Policie se s podvodem takového rozsahu ve státě dlouho nesetkala. Obvinění má sedm bodů. „Ukradli si pro sebe peníze daňových poplatníků, kteří je dávali na péči o chudé a postižené osoby. Z peněz si přitom koupili privátní letadlo a luxusní zboží. To je na tomhle případu to nejhorší,“ řekl speciální agent Derrick L. Jackson k případu médiím.

Podle policie začala Latisha podvádět už v roce 2010, kdy s falešnou identitou založila v Severní Karolíně společnost, která se měla věnovat péči o chudé a postižené. V roce 2018 si pak vzala Timothyho a v posledních letech oba společně vytvářeli fiktivní společnosti takové účty, aby mohli čerpat masivní podporu od státu v obrovských sumách. Dokonce prý hledali nekrology v Severní Karolíně, aby pak využili identity mrtvol.

Vyšetřovatelé dále tvrdí, že pár obral společnost Medicaid od 13 milionů dolarů, tedy v přepočtu asi 300 milionů korun. Za ty si přitom kupoval drahá auta jako Mercedes-Benz G-classe nebo Aston Martin. Na sítích se pak také chlubili drahým oblečením od Louise Vuittona nebo Tiffanyho šperky. Vrcholem všeho bylo zakoupení soukromého letadla za 900 tisíc dolarů, tedy asi 23 milionů korun.

Pár se na sítích prezentoval jako filantropický, sbírali drahé víno a jezdili na luxusní dovolené. Teď ale spadla klec. Za sedm obvinění mohou jít oba dva na dlouhou dobu do vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání