Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Útulek přijal devět týraných psů ze statku smrti: Strhla se velká vlna solidarity

Autor: chal - 
2. května 2020
05:10

Šokující pohled se naskytl veterinářům z Karlovarského kraje, kteří ze soukromého pozemku v Lipové na Chebsku museli odvézt devět zubožených psů rasy kangal. Psi v hospodářství trpěli nedostatečnou péčí, dva kangalové už dokonce zemřeli! Případ vyvolal velkou vlnu solidarity, pro pejsky také vznikla veřejná sbírka.

Pro dva kangaly už bylo bohužel pozdě, devět dalších se ale veterinářům podařilo včas zachránit. Psi živořili po smrti majitele na soukromém hospodářství, kde se o ně měl starat muž, kterého majitel před smrtí najal. Ten ale péči o psy ani ovce nezvládal, zvířata tak začala v bídě pomírat hladem.

Psi patří Turkovi žijícímu v Německu, který spolu s majitelem na pozemku údajně provozoval nelegální množírnu. Mluví se dokonce i o psích zápasech!

Kangalové byli veterináři odblešeni, očipováni a umístěni do karantény v útulku Horní Hraničná. „Některá zvířata byla výrazně podvyživená, jiná měla po těle neošetřené rány. Jednalo se o více méně naprosto odevzdané psí duše, které byly doslova zaživa žrány mračnem blech,“ napsali organizátoři.

Video  Majitel statku hrůzy zemřel. Potrestán za týrání zvířat bude zřejmě jen turecký vlastník psů.  - Kateřina Lang, Marie Lokingová, Útulek pro psy Horní Hraničná
Video se připravuje ...

Náklady spojené s devíti kangaly zatím vystoupaly na 30 tisíc, krmivo pro tyto psy přijde měsíčně na částku kolem 15 tisíc. Útulek přijetím kangalů navíc přišel o velkou část kapacity, shání tudíž peníze na nový kotec. Vznikla proto veřejná sbírka na jeho podporu. Za pouhé dva dny jejího založení lidé ve sbírce nashromáždili přes třicet tisíc korun!

nemocna ( 2. května 2020 05:42 )

Tak doufám že konečně majitele psů vyžádáte z Německa a zavřete aspoň na 6 let když týral tolik pejsků až dva uhynuli, nechal je hlady a bez pomoci, jejich léčení at zaplatí a pejsky už mu nevracet at poznají lepší život s lidmi než měli

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání