Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Muž z Olomoucka vyhrožoval vlastní mámě smrtí: Rok ji týral hlady a fyzicky napadal

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: VaB - 
28. dubna 2020
13:25

Rok utrpení, mlácení, strádání a vyhrožování smrtí. To vše si musela vytrpět matka od svého syna. Až po roce se odhodlala zavolat na policii, ta jí samozřejmě pomohla.

Ve středu odpoledne zavolala na linku 158 vyděšená a zoufalá starší paní z Olomouckého kraje. V jejím bytě ji měl slovně a fyzicky napadat její vlastní syn! Policisté, které na místo operační vyslal, zjistili, že syn (42) ženě vulgárně nadával a dokonce jí vyhrožoval smrtí. 

„Provedenou dechovou zkouškou u něho změřili hodnotu 2,4 ‰ alkoholu v dechu, a protože neutlumil svou agresi ani při jednání s policisty, byl k vystřízlivění umístěn do protialkoholní záchytné stanice,“ uvedl mluvčí policie František Kořínek.

Téhož den byl muž ze záchytky propuštěn a vše se opakovalo. Kolem dvaadvacáté hodiny volala starší paní na policii znovu s tím, že se jí syn dobývá do bytu a ona se obává o svůj život. „Tentokrát se žena policistům svěřila, že má být synem týrána už asi rok. Dlouhodobě a trvale ji vystavuje psychickému nátlaku, napadá ji verbálně i fyzicky a také ji měl připravit o všechny prostředky a přitom jí nezabezpečuje ani nezbytné množství potravin,“ sdělil Kořínek.

Žena byla navíc ve špatném zdravotním stavu, a tak policisté na místo zavolali lékaře, který rozhodl o převozu ženy do nemocnice. „Vzhledem k nově zjištěným skutečnostem policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu týrání osoby ve společné domácnosti a k zajištění ochrany ohrožené ženy agresora ze společné domácnosti na dobu deseti dní vykázali,“ dodal Kořínek s tím, že v případě prokázání viny hrozí muži až čtyřleté vězení. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání