Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Táta půjčoval malému synkovi mobil: Z účtu mu zmizely desítky tisíc!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: istock)
Autor: VaB - 
20. dubna 2020
14:49

Přílišná důvěřivost k moderním technologiím se nevyplatila muži ze Šumperska. Jeho syn byl natolik zapáleným hráčem her, že za ně utrácel pomocí tátovy karty. Muž nic netušil a vytunelovaný účet oznámil na policii! Ta pak ukázala na malého chlapce, který avšak o ničem nevěděl.

Otec malého chlapce ze Šumperska kroutil hlavou, kam se mu ztrácí velké množství peněz z účtu. Původně si myslel, že ho někdo okrádá, šel proto na policii. 

„Na šumperské policisty se v těchto dnech obrátil 35letý muž s tím, že na svém bankovním účtu zaznamenal neoprávněně provedené platby,“ uvedla pro Právo mluvčí policie Jiřina Vybíhalová. Podle ní se mělo jednat o zhruba tři desítky plateb. Z účtu zmizelo přes šedesát tisíc korun!

Záhadu ztrácejících peněz se policii podařilo ale rychle vyřešit. „Muž totiž neměl řádně zabezpečený přístup k on-line platbám a jeho malý syn, kterému oznamovatel půjčoval svůj mobilní telefon, aby na něm mohl hrát hry, si v zápalu boje ke hře bezděky pořizoval další komponenty,“ dodala mluvčí. Kolik chlapci bylo a jestli byl nějak potrestán, nechtěla sdělit. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání