Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodiče se třemi dětmi utekli do lesa kvůli koronaviru: Hrozí jim postih za zanedbání péče!

Ruská rodina před koronavirem prchla do lesů: Rodičům hrozí postih za zanedbání péče!
Ruská rodina před koronavirem prchla do lesů: Rodičům hrozí postih za zanedbání péče!  (Autor: MV Sverdlovské oblasti)
Autor: ČTK - 
10. dubna 2020
15:40

Ruská rodina se třemi dětmi ve věku čtyř, osmi a deseti let se rozhodla uniknout nákaze koronavirem odchodem do lesů v pohoří Ural, tvořícím předěl mezi Evropou a Asií. Teď prý rodičům hrozí postih za zanedbání péče.

Rodinu na žádost příbuzných vypátrala policie, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo vnitra. „Otec rodiny sdělil, že do lesů odešli, aby se zachránili před onemocněním covid-19. Vzali si s sebou zásobu potravin, mobilní telefon a chystali se pravidelně vracet do osady kvůli jídlu. Spali pod širým nebem,“ uvedlo policejní komuniké.

Do pátrání se strážci zákona pustili na žádost sestry hlavy rodiny, kterou vyděsilo, že bratr i s blízkými odešel do lesa a 24 hodin se jí neozval.

Děti po lékařské prohlídce, která shledala jejich stav uspokojivým, policisté předali sociálním pracovníkům. Rodičům hrozí postih za zanedbání péče, dodala agentura.

Ve Sverdlovské oblasti na Uralu se podle místních úřadů zatím koronavirem nakazilo 59 lidí, skoro polovina z nich se již uzdravila. V celém Rusku se nákaza v posledních dnech rekordně šíří, ve čtvrtek počet nemocných přesáhl hranici 10.000 a počet mrtvých stoupl na 76. Nejhorší zůstává situace v Moskvě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání