Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zběsilá honička na Olomoucku: Policie stíhala řidiče (35), který způsobil několik nehod!

Autor: ČTK, rc - 
7. dubna 2020
16:51

Prudkým nárazem do protijedoucího osobního auta skončila v pondělí na Olomoucku jízda pětatřicetiletého řidiče, kterého několik kilometrů stíhala policejní hlídka. Muž jim ujížděl z Olomouce po dálnici D46 směrem na Hněvotín. Po cestě způsobil několik dopravních nehod, havaroval nakonec mezi Těšeticemi a Ratajemi.

Honička jako z akčního filmu se odehrála v pondělí odpoledne na Olomoucku. Pětatřicetiletý řidič ujížděl před policií a během své zběsilé jízdy způsobil několik nehod, od kterých pokaždé ujel. Oba řidiči z posledního střetu skončili v nemocnici, řekl v úterý ČTK mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa. Muže v osobním autě, který svou nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní řidiče, začali policisté pronásledovat okolo 14:00.

"V průběhu jízdy pětatřicetiletý řidič osobního automobilu několikrát boural, pokaždé však od dopravní nehody ujel. Od křižovatky ulic Brněnská a Hraniční v Olomouci policistům ještě minimálně 15 kilometrů ujížděl směrem na Hněvotín po D46 a dále přes obec Topolany směrem na obec Rataje," uvedla policejní mluvčí. Policie k případu poskytla také video, podle kterého je zřejmé, že řidič křižoval při své jízdě silnici a vytlačoval z ní protijedoucí řidiče, kteří mu uhýbali až ke krajnici.

Mezi obcemi Těšetice a Rataje dostal s vozem smyk a narazil v plné rychlosti do protijedoucího auta. Řidiče poté ozbrojení policisté vytáhli z auta a zadrželi. Oba vozy zůstaly po nehodě zdemolované, oba řidiči se při nehodě zranili. "Zasahovali jsme na místě dvěma výjezdovými skupinami. Ošetřili jsme dva zraněné, po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jsme je transportovali do Fakultní nemocnice na oddělení urgentního příjmu s lehkým až středně závažným poraněním bez ohrožení základních životních funkcí," řekl mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol a rovněž orientační test na omamné a psychotropní látky. Obě vyšly s negativním výsledkem, dodala policejní mluvčí. Okolnosti celého případu policisté vyšetřují.

Video  Policisté na Olomoucku stíhali řidiče, způsobil několik nehod  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání