Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Záchranář poskytoval pomoc: Někdo ho mezitím okradl!

Autor: jel - 
10. března 2020
12:22

Troufalý zloděj na Orlickoústecku se opravdu neštítil ničeho. Zatímco záchranáři horské služby ve skiareálu Buková hora ošetřovali uvnitř služebny pacienta, někdo je sprostě okradl!

Nestydatý zloděj podle tiskové mluvčí Policie České republiky Evy Maturové odcizil záchranářům ze služební čtyřkolky skialpové lyže Movement ALP Tracks 89. „Škoda je vyčíslena na 34.000 korun, po pachateli pátráme,“ stojí v tiskové zprávě policie. Pachateli v případě dopadení hrozí až dvouletý trest.

Pro TV Prima uvedl okradený záchranář Petr Pouk, že přednější je samozřejmě zdraví, a tak se nejprve ošetřuje pacient. Čtyřkolka s lyžemi se nechává venku a uklízí se až po ošetření. Nejprve Pouk podle svých slov doufal, že lyže uklidil někdo z jeho kolegů, to se ale bohužel nestalo.

Lyže jsou velmi specifické, mají výraznou červenou skluznici s nápisem Rescue, a tak je nejspíš zloděj nebude moci využívat a nejspíš je ani snadno neprodá.

Policie vyzývá občany, aby v případě, že vědí, kdo má čin na svědomí, neváhali zatelefonovat na policejní služebnu v Letohradě, či se ozvali na tísňové lince. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání