Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kovbojka na Písecku: Nevrlý divák vytáhl na lidi v kině zbraň! Pak si to namířil do centra města

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: VaB - 
24. února 2020
18:14

Policisté z Písku vyšetřují případ muže (28), který v kině vytáhl zbraň poté, co ho ostatní diváci napomenuli, že je příliš hlučný. Pak se vydal do centra města. V krvi měl více promile, než je zdrávo.

Děsivý zážitek mají za sebou návštěvníci píseckého kina Portyč. Nejenže je v sobotu večer při promítání rušil namol opilý divák, ale když ho napomenuli, tasil na ně zbraň! O podivném případu informovala jihočeská policie.

Když tamní policisté přijali oznámení o muži s pistolí, neváhali ani na moment a okamžitě vyrazili. Jenže, jak uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura, brzy bylo všechno jinak. „Ještě během přejezdu na místo dostali od operačního důstojníka informaci, že muž již vyšel z kina a směřuje do centra,“ popsal mluvčí.

Policisté muže, který odpovídal popisu, skutečně dostihli na Kamenném mostě a zadrželi ho. „Za použití donucovacích prostředků a následně osobní prohlídky zjistili, že má u sebe střelnou zbraň – expanzní pistoli. Tu mu dle zákona zajistili a muže eskortovali na oddělení,“ informoval mluvčí.

Mluvčí dále uvedl, že muži zákona vyzvali pistolníka k provedení testu na zjištění alkoholu. „Výsledek převýšil 4,2 promile,“ uvedl mluvčí s tím, že opilec alespoň nejspíš na nikoho nemířil a ani jiným způsobem nikoho neohrožoval na životě a zdraví. Doplnil nicméně, že policie ve věci zahájila trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání