Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Markéta našla v Pardubicích tašku plnou peněz: Kvůli náleznému se přela s majitelem

Markéta našla v Pardubicích tašku plnou peněz: Kvůli náleznému se přela s majitelem.
Markéta našla v Pardubicích tašku plnou peněz: Kvůli náleznému se přela s majitelem.  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
28. ledna 2020
14:22

Dalšího poctivého nálezce mají v Pardubicích. Po vietnamském obchodníkovi, který vrátil ztracenou výplatu, odmítl odměnu i ocenění od pivovaru, je to paní Markéta, která naditou tašku odnesla rovnou na policii. Nálezné jí majitel peněz musel vnutit.

O příkladném činu Markéty Vojtíškové informovali městští policisté na svém facebooku. Při vyřizování pozůstalosti u notáře ztratil pan Rudolf taštičku s penězi – bylo v ní 77 tisíc korun. Naštěstí ji ale našla právě Markéta.

„Byl to takový měkký balíček a tam obrovské množství peněz. Koukala jsem a naštěstí v tom byl i lístek s adresou, a tak jsem si nahlásila pauzu a šla nález odevzdat na městskou policii,“ prozradila nálezkyně.

Strážníci majitele našli a zatelefonovali mu. Ten o ztrátě tašky s penězi do té doby ani nevěděl. „Cokoliv dobrého si umíte představit, hluboce se jí klaním,“ děkoval nálezkyni pan Rudolf. Markéta nálezné odmítla hned několikrát, pan Rudolf ale trval na svém a vnutil jí pětitisícovku.

„Určitě vám patří, bez vás bych neměl nic z toho, berte to prosím jako poděkování. Opravdu na tom trvám a nikam nejdu, dokud si to nevezmete,“ dodal s dojetím pan Rudolf.

silen ( 28. ledna 2020 15:09 )

...ano, "Zamire", někomu se může exponovat, jako kráva..., ale ona může být třeba taky chytře vychytralá. Co když se jí v nějakém jejím mozkovém kortexu zrodil nápad: "...hele, holka..., co když mě zachytila nějaká kamera..., taky to může být i klidně nějaký televizní chyták "Skrytá kamera"..., raději to půjdu odevzdat, zahraji si tím na čestnou poctivku a budu z té slávy žít po zbytek mé existence..." Chytré, ne?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání