Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kus ledu z náklaďáku proletěl jiným autem! Zraněný řidič (19): „Podruhé jsem se narodil“

Aktualizováno -
7. ledna 2020
20:44
Autor: ČTK - 
7. ledna 2020
11:54

Uvolněný kus ledu z jedoucího nákladního vozu na Znojemsku proletěl dalším autem a zranil jeho řidiče. Policie po řidiči nákladního vozu pátrá. Na policejním webu to uvedla mluvčí Lenka Drahokoupilová. Policie v této souvislosti upozorňuje na nutnost důsledného očištění vozu před jízdou.

Policie se případem zabývá od pondělí. Událost se stala v zatáčce mezi obcemi Kuchařovice a Suchohrdly, když se nákladní vůz míjel s osobním. Uvolněný kus ledu prolétl kabinou osobního auta. „Prorazil čelní sklo, naštěstí jen lehce zavadil o hlavu řidiče, částečně zůstal na zadním sedadle a zbytek vyletěl zadním sklem,“ uvedla mluvčí.

Devatenáctiletý mladík ze Znojemska se tak podle mluvčí v pondělí před polednem v podstatě podruhé narodil. Zraněný byl jen lehce, po ošetření v nemocnici byl propuštěný do domácího léčení. Na voze vznikla škoda asi 15.000 korun.

Tam něco letělo ve vzduchu. A jak jsem se podíval zpátky na silnici, tak najednou rána! Všechno se tady rozletělo a roztříštilo,“ popsal TV Nova nehodu řidič osobáku.

„Řidič nákladního vozidla možná ani nezjistil, jak závažnou událost způsobil. Pokračoval v jízdě dál a my po něm nyní pátráme,“ uvedla Drahokoupilová.

V souvislosti s touto dopravní nehodou policie zdůrazňuje, že je důležité led na autech před jízdou řádně odstranit. Řidič nesmí řídit vozidlo, na němž, nebo na jehož nákladu, je led, který by při uvolnění mohl ohrozit bezpečnost provozu. Při silniční kontrole lze za tento prohřešek uložit pokutu až 2000 korun.

„Jestliže se nám podaří řidiče nákladního vozu dohledat, vše oznámíme k projednání na Městský úřad Znojmo,“ doplnila mluvčí.

gabreta ( 7. ledna 2020 15:52 )

Jo. Tam většinou 19 letí mladíci končí!

Volejbal ( 7. ledna 2020 15:18 )

Umíš číst?

gabreta ( 7. ledna 2020 12:39 )

Je mi jasný, že mne ukamenujete. Ale jak má řidič kamionu očistit střechu návěsu na parkovišti, kde dělal povinnou přestávku a sněžilo? Kdo nejezdil, nepochopí!! Asi by takový problém řešilo dodržovat bezpečnou vzdálenost, která se rozhodně nedodržuje!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání