Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pobodaná žena na Silvestra prosila sousedy o pomoc: Syna zadržela policie!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
3. ledna 2020
15:34

Policisté obvinili čtyřiatřicetiletého muže pro pokus vraždy jeho matky v Prostějově. Incident se stal na Silvestra, hodinu před začátkem nového roku. Na ženu podle kriminalistů zaútočil s nožem v ruce a způsobil jí bodnořezná poranění. Matce se nakonec podařilo utéct k sousedům. Muži hrozí až 18 let, informoval dnes ČTK krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Napadení předcházela hádka mezi synem a matkou. „Spor záhy přerostl ve fyzické napadení, ve kterém muž nožem zaútočil na svou dvaapadesátiletou matku, které způsobil bodnořezné poranění. Zraněné ženě se podařilo útoku ubránit a z bytu utekla k sousedům. Policisté na místě okamžitě podnapilého muže zadrželi," uvedl policejní mluvčí. 

Žena byla převezena do nemocnice v Prostějově. Motivem útoku byly pravděpodobně spory mezi matkou a synem. Obviněný muž nebyl v minulosti odsouzen pro trestnou činnost. Soud jej na návrh žalobce poslal do vazby.

Podobný případ se stal loni v červnu na Šumpersku, kde podle kriminalistů zaútočil sekerou na svou matku třiačtyřicetiletý muž. Ženě se podařilo před násilníkem utéct k sousedům, i tak byla při incidentu zraněna. Policisté muže zadrželi a obvinili z pokusu vraždy. Jeho případ otevře příští týden olomoucký krajský soud. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání