Ten se rozzářil nad Folimankou, hluk z něho rozhodně rodičkám a malým dětem k lepší náladě nepřispěl. „Maminka, která přivedla na svět u nás potomka čtyři minuty po silvestrovské půlnoci, říkala, že slyšela přes zavřené okno porodního sálu za hlavou dělbuchy,“ řekl Blesku vedoucí lékař Perinatologického centra Gynekologicko-porodnické kliniky 1. LF UK a VFN Antonín Pařízek.

Potíže řešila i Klinika dětského lékařství. „Před Vánoci se pouští všechny děti, které toho jsou trochu schopny, domů. Zůstávají jen ty, které jsou třeba na přístrojích, a ostatní, které na tom opravdu nejsou dobře,“ vysvětlila Marie Heřmánková, mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, pod kterou Klinika dětského lékařství v ulici Ke Karlovu spadá. „Jedna dívka, která tady leží, je citlivá na hluk. Když si stěžovala, že jí petardy nedělají dobře, přemístili jsme ji do jiného pokoje, co nejdál od silnic, tam už měla klid,“ dodala Heřmánková.

Statečné maminky zvládly v porodnici Všeobecné fakultní nemocnice v Praze u Apolináře porod i přes ruch oslav. Čtyři minuty po půlnoci se tu na Nový rok narodila Karolína, stala se tak třetím letošním dítětem. Po deváté hodině ranní se tamtéž narodila úplně první dvojčata roku 2020, kluci Dan a Theo.

Video
Video se připravuje ...

Pražský ohňostroj 2020 Blesk TV

Fotogalerie
47 fotografií