Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rapper oslavil narození syna vraždou, manžela zapíchla u tataráku! Českým Silvestrem otřásají krvavé zločiny

  • Autor: yks,kaj,jn - 
    31. 12. 2019
    11:38

    Bujaré oslavy, veselí, alkohol, společenské události a ohňostroje, tak většina lidí uctívá konec starého a příchod nového roku. Jenže ani během této přelomové noci neustávají mezilidské spory. Někdy je vyhrotí alkohol, jindy jde o situaci, kdy, jak se říká, „příležitost dělá vraha“. 

  • 1.2018: Výčitky při krájení cibule

    Jaroslava N. (62) z Opavy bodla na Silvestra 2018 svého muže (†64). Ten po třech dnech zemřel. Vytýkal jí, že pije. Jaroslava N. (62) z Opavy bodla na Silvestra 2018 svého muže (†64). Ten po třech dnech zemřel. Vytýkal jí, že pije. | Foto Blesk - Karel Janeček

    Dosud bezúhonná penzistka Jaroslava N. (62) z Opavy dostala za vraždu svého manžela Ladislava (†64) osm let vězení. „Čtyři a půl hodiny před začátkem nového roku mi řekl, že nemám pít to víno. Přišel za mnou, když jsem v kuchyni krájela cibuli do tataráku. Udělal ke mně krok a nůž se mu vrazil do břicha,“ popisovala rodinnou tragédii u krajského soudu obžalovaná žena. Soud jí ale neuvěřil, že šlo o nešťastnou náhodu.

  • 2.2016: Galantní ochránce bodl hostitele

    Ilustrační foto Ilustrační foto | Policie ČR

    Měla to být pohodová oslava s kytarou. Důchodce, tramp a muzikant Miroslav H. (62) zamířil do domácnosti 35letého táty tří dětí Tomáše. Alkohol tekl proudem a brzy došlo ke sporu. Během opilecké partnerské hádky se Miroslav postavil na stranu jeho Tomášovy ženy. Došlo k potyčce, při které penzista bodl Tomáše nožem přímo do srdce. Muž to nepřežil a Krajský soud v Ostravě poslal důchodce na 10 let do vězení.

  • 3.2014: Drsný rapper zabil zámečníka

    Marek T. alias El Marón si teď nějakou dobu nezarappuje... Marek T. alias El Marón si teď nějakou dobu nezarappuje... | Internet

    Rapper Marek T. alias El Marón to v třebíčském baru Sandra pořádně přehnal. Opilý po podnikovém večírku, na kterém slavil narození synka, tam potkal náhodného návštěvníka, vyučeného zámečníka Lukáše H. (†36). Na samotný čin, při kterém ho bodl loveckým nožem, si ani nepamatuje. 

    „Nepamatuju si čin ani událost. Jsem si vědom, čeho jsem se dopustil. Nerozumím svému jednání, nedokážu ho pochopit. Kdybych nebyl opilý, nestalo by se to. Je mi to líto a jsem připraven nést následky,“ řekl Marek T. u soudu, od kterého si nakonec odnesl 11,5 roku vězení.

  • 4.2000: Pachatel činu uniká spravedlnosti

    Ilustrační foto Ilustrační foto | Aktu.cz

    Touha po počítači a hodinkách motivovala patrně krvelačného lupiče k tomu, aby brutálně napadl 26letého muže v pražských Nuslích. Když na místo dorazili kriminalisté, zjistili, že útočník posledního dne roku 2000 patrně kladivem udeřil mladíka několikrát do hlavy, pak ho pořezal na krku, připoutal k posteli a lepicí páskou mu zakryl ústa. 

    Smrt podle žalobce zapříčinilo vdechnutí krve a otok mozku. Ze zločinu byl obžalován ukrajinský dělník Jurij K., který se zdržoval v Rusku. I když ho země vydala ke stíhání, důkazy nebyly dostatečné a soud ho osvobodil. Krutý čin tak zůstal, a patrně i zůstane, nepotrestán. Promlčecí lhůta se v případě vražd pohybuje v rozmezí od 15 do 20 let.

  • 5.2017: Naštvaný opilec najel do lidí

    Opilý řidič srazil v Praze cizinku, ta na místě zemřela. Opilý řidič srazil v Praze cizinku, ta na místě zemřela. | David Malík

    Hádka s manželkou a pořádná dávka alkoholu a antidepresiv předcházela divoké jízdě ruského podnikatele Olega Gubina Prahou. Během jízdy mezi lidmi slavícími Silvestr ručička tachometru šplhala do oblastí mezi 116 a 129 kilometry v hodině. To se stalo osudným 26leté turistce, která nestačila uhnout a střet s bezohledným šoférem neměla šanci přežít.

    Soud za smrt kolumbijské architektky vyměřil maniakovi za volantem 9letý trest, ale muž uprchl do vlasti a rozhodně nemá v plánu si ho odpykat. Propadlá milionová kauce a další miliony, které zaplatil rodině pozůstalých jako odškodné, tak zůstávají jediným trestem, jakého se mu dostalo.

  • 6.2011: Smršť tragédií po celé zemi

    Naprosto děsivou bilanci měl Silvestr 2011, během něhož z různých příčin přišlo o život 10 lidí. V Blučině na Brněnsku se syn marně snažil pomoci svému otci, kterého našel v bezvědomí v pokoji, ve kterém hořelo.

    Opilá žena (†49) zemřela během oslav v restauraci Želetavě na Třebíčsku. V Brně spadl z balkonu ve 4. patře mladík, kterého se už záchranářům nepodařilo přivést k životu, a ve Střílkách na Kroměřížsku zemřel další mladý muž při automobilové nehodě.

    Na Jihlavsku museli zdravotníci vyjíždět k 47letému muži, který se zřítil ze skály. Ke zdrcujícímu výčtu přispěl také požár bytu v Drahanovicích na Olomoucku, při kterém zahynuli dva lidé.

  • 7.1991: Nepochopitelné násilí devianta

    Vražda ve Frýdku-Místku byla činem sexuálního devianta. Vražda ve Frýdku-Místku byla činem sexuálního devianta. | Reprofoto ČT

    Jedním z nejhorších silvestrovských zločinů vůbec byl útok sexuálního devianta, k němuž došlo během časného novoročního rána v roce 1991 ve Frýdku-Místku. Obětí se stala zhruba 30letá máma dvou dětí a vrah se na ní nepochopitelně vyřádil. Sadista Antonín byl již dříve trestaný za sexuální delikty. Svou oběť  potkal náhodně. Silvestrovské vzrušení v něm probudilo bestii. Udeřil ženu pěstmi, pak láhví od vína, kopal ji a škrtil. Nakonec v jejím tělesném otvoru odpálil petardu. Od soudu si odnesl 15letý trest a nařízenou ústavní léčbu. Jeho případ byl také jedním z důležitých mezníků, které vedly k otevření prvních detenčních ústavů pro nebezpečné pachatele.

     

     

     

     

     

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání