Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Záchranář Vladimír (†45) se z Dálného východu nevrátí: Na Tchaj-wanu se stal obětí nehody

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: yks - 
18. listopadu 2019
16:51

Slovenští horští záchranáři truchlí. Ještě se nestačili vzpamatovat ze ztráty svého kolegy Petera Zábojníka (†44), který se na konci října zřítil při horolezeckém výstupu, a přišla další tragická zpráva. Z cesty na Dálný východ se nevrátí jejich kolega, dobrovolník a horský záchranář Vladimír Ševčovič.

Od tragického úmrtí jednoho z členů slovenské Horské služby Petera Zábojníka neuplynul ani měsíc a zachránci životů museli čelit další smutné zprávě. Při nehodě zahynul na Tchaj-wanu jejich kolega Vladimír Ševčovič (†45).

O smutné události informovali horští záchranáři na svých internetových stránkách. „Tatranská horská služba s hlubokým zármutkem přijala zprávu o tragické dopravní nehodě na Tchaj-wanu, při které zahynul ve věku 45 let náš člen Vlado Ševčovič,“ sdělili s tím, že Ševčovič působil v jejich řadách od roku 2002. 

O smutné události promluvil pro slovenské noviny Korzár místopředseda tatranské horské služby František Mrázik. „S Vladem jsem se znal víc než 25 let. Byli jsme nejen kolegové, ale i kamarádi. Vlado byl srdečný, přátelský a hodný chlap. Všem bude chybět,“ řekl Mrázik. 

„Dobrovolný sbor vyjadřuje touto cestou Vladově rodině upřímnou soustrast,“ napsali zdrcení záchranáři.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání