Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Autobus plný dětí se u Mělníku srazil s náklaďákem: Učitelka zahynula, devět dětí je zraněných!

Aktualizováno -
14. listopadu 2019
20:24
Autor: VaB, ČTK - 
14. listopadu 2019
14:05

K vážné dopravní nehodě došlo ve čtvrtek odpoledne u Nové Vsi na Mělnicku. Autobus plný dětí vracejících se ze školního výletu tu naboural zezadu do naloženého nákladního vozu. Podle posledních informací se zranilo devět dětí, dvě učitelky a řidič autobusu, kterého museli z vraku vyprostit hasiči. Nehoda si bohužel vyžádala i jeden lidský život, srážku nepřežila jedna z učitelek v autobuse.

Nehoda se stala na silnici č. 16 ve směru na Velvary, kousek od sjezdu na dálnici D8. „K nehodě došlo za kruhovým objezdem u Nové Vsi. Hasiči řidiče autobusu museli vyprostit, spolujezdec na předním sedadle zemřel. Alkohol byl na místě u řidiče vyloučen,“ uvedla pro Blesk.cz tisková mluvčí policie Markéta Johnová. Podle ní narazil autobus zezadu do nákladního automobilu. 

Video  Autobus plný dětí se u Mělníku srazil s náklaďákem. Zranilo se osm dětí, učitelka na místě zemřela.  - AKTU.cz
Video se připravuje ...

Učitelka, která zemřela, seděla na předním sedadle. "Přivolaný lékař na místě konstatoval smrt, její zranění byla neslučitelná se životem," uvedla Effenbergerová. Řidič byl s vážnými zraněním po nezbytné péči převezen do pražské vinohradské nemocnice. Děti měly podle mluvčí záchranky převážně pohmožděniny a lehčí poranění, po ošetření na místě byly přepraveny do pražských nemocnic Motol, Bulovka a v Krči. Druhou pedagožku s lehkými zraněními převezli záchranáři též do nemocnice. Na místě zasahovalo pět posádek záchranářů a k tomu ještě lékař.

Podle informací Blesk.cz bylo v autobuse 45 dětí, které jely ze školního výletu v Lidicích. Podle informací ČTK šlo děti starší deseti let.

K nehodě autobusu na Mělnicku došlo přibližně 24 hodin od podobné tragédie ve slovenské Nitře. Při středeční srážce autobusu s náklaďákem na jihu země zemřelo 12 lidí a dvě desítky se jich zranily. V příměstském autobusu cestovali hlavně školáci. Podle svědků nehodu zavinil řidič náklaďáku, jehož vůz se cestou z kopce rozhoupal a narazil do boku autobusu. Více o středeční tragédii se dočtete zde.

Nehoda autobusu se ve čtvrtek stala také u Břeclavi. Při srážce autobusu, dodávky s návěsem a osobního auta se tam lehce zranilo šest lidí. Podle statistik dopravní policie loni při nehodách autobusů v Česku zemřeli dva cestující a jeden řidič. Dalších 859 lidí utrpělo zranění.

bizon_pepa ( 15. listopadu 2019 08:58 )

Pises dobre, bez chyb a přesto veris blbostem, ktere píši noviny a komentují v TV. Jak je to mozne? Vzdyt kdyz se zamyslis, tak vidis, ze bude velky problem určit skutečného viníka nehody u Nitry. Samozrejme mimo médii, ta viníka uz maji a stačila ho i odsoudit.

Pohybovenadany ( 15. listopadu 2019 05:17 )

On vymaže i slovo TOPIČI.....divej se

Pohybovenadany ( 15. listopadu 2019 05:12 )

Generace kvalitních a poctivých odchází do důchodů , nahrazuje je nová generace . A toto jsou prvni smutné vlaštovky . Jo a sebevraždy k tomu !

Va Tobi ( 15. listopadu 2019 02:37 )

Vůbec nevíte co se tam stalo... nikdo.. troufám si říct ze ani jeden kdo to zde komentuje... zkuste si uvědomit jak je těm děckám a předvším její rodině.. a kdyby blesk a ostatní bulvary byli soudný, tak zakažou u takových zpráv komentáře. Protože českej národ je blbej a škodolibej....

Bleskoska ( 14. listopadu 2019 22:16 )

Podoba s nitrianskou havárií veškerá žádná.U Nitry sejmula autobus přetížená tatra, řidič autobusu nenese nejmenší vinu. Zde zřejmě řidiče bavila paní učitelka, takže ten to neuhlídal a nabořil do auta před sebou. Veškerá vina bude na něm, pokud ho nespasí nějaký znalec s prokázáním technické závady na autobusu, a to se asi nestane. NEMLUVTE ZA JÍZDY S ŘIDIČEM, pančelko přechytřelá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání