Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kamion vyletěl z dálnice na parkoviště: Smetl bezmála 30 aut!

Aktualizováno -
8. listopadu 2019
11:49
Autor: lm, ČTK - 
8. listopadu 2019
11:02

K hrozivě vypadající dopravní nehodě došlo v pátek ráno v Prostějově. Kamion tu při sjezdu z dálnice D46 prorazil plot autoservisu a vřítil se na parkoviště, kde smetl skoro 30 aut. Škoda se šplhá do milionů.

K nehodě došlo podle FTV Prima kolem páté ráno na exitu 23 z dálnice D46. Kamion prorazil plot na parkoviště, na němž se podle majitele autoservisu nacházela zánovní auta k prodeji. Převážně šlo o rok staré škodovky, podle majitele jsou některé po nehodě na odpis. Kamion skončil až na druhé straně parkoviště, přičemž některé osobáky po cestě „přestěhoval“ i o několik metrů.

Čtyřicetiletý řidič nákladního automobilu Mercedes-Benz podle svého vyjádření zřejmě kvůli mikrospánku nezvládl řízení a po sjetí z dálnice vyjel vpravo z vozovky.

„Tam postupně narazil do dopravní značky, oplocení areálu prodejce nových vozů a 27 zaparkovaných automobilů. Po projetí celým areálem opět prorazil oplocení a zastavil vně areálu," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda je však velká. Na poškozených autech dosáhla sedmi milionů korun, další milion korun je škoda na nákladním autě a 600.000 korun na zařízení areálu autosalonu.

Alkohol i jiné návykové látky policisté u řidiče na místě vyloučili. Přesné příčiny nehody stejně jako míru zavinění bude policie nadále vyšetřovat.

mikimaus321 ( 8. listopadu 2019 16:44 )

Škoda p.řidiči,že jste nevjel do AUTOESA

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání