Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zemřel nejoblíbenější pardubický policista: Karel prohrál boj o život po týdnu v nemocnici

Autor: VaB - 
23. října 2019
18:32

Karel Křivánek, čestný a nekompromisní dopravní policista z Pardubic, znal ho snad každý. Na druhou stranu byl ale lidský a měl pochopení. Po 34 letech služby u policie navždy odešel. 20. října po velkých zdravotních potížích v nemocnici zemřel. Smutní po něm kolegové, ale i ti, které za své služby pokutoval.

Smutná informace, která ochromila Pardubice. V ulicích se už nikdy neukáže oblíbený policista Karel Křivánek. Znal ho snad každý. Když se řeklo: „Chytil mě Karel," tak všichni věděli, o co šlo.

„Pan Karel Křivánek v neděli dopoledne podlehl svému velmi vážnému zdravotnímu stavu, se kterým byl po náhlé příhodě více jak týden hospitalizován. Svůj poslední boj prohrál," informoval na sociálních sítích kolega Jan.

Podle facebooku Naše Pardubice byl prý Karel Křivánek přísný a neúplatný. Nechyběla mu ale ani lidskost. Když provinilec uznal chybu, dokázal slevit a vyřešit přestupek třeba domluvou. „Když jste dělali ramena, tak ukázal, že tomu rozumí více. Nebál se sundat z kola i starostu, když porušoval předpisy. Snad každý, kdo tady projížděl, ho znal,“ píše se dál.  

I pardubičtí provinilci, které kdy Křivánek pokutoval, jsou smutní. „Taky jsem měla tu možnost se setkat s tímto policistou... velice milý a klidný člověk, a to i v případě, že jsem způsobila chybu...,“ píše Hedvika na facebooku.

„Snad v některém ze svých mladších kolegů, pro něž byl často vzorem, vzbudil stejný zájem o dopravní službu a časem se možná dočkáme i jeho pokračovatelů,“ uvedla tisková mluvčí policie Dita Holečková. A za nás za všechny: „Milý Karle, ať je Ti země lehká!“ dodala.

priserak77 ( 24. října 2019 17:31 )

Dej si mlíko a neotravuj slušené lidi.

agfor ( 24. října 2019 13:05 )

Nebrblej, zasloužilý soudruh musel být oblíbený i kdyby nebyl.

a-z- ( 24. října 2019 11:50 )

A ty tady nejseš anonymně, ty pizdo sprostá? Tebe mít doma, tak tě řežu od rána do večera.

ostuda ( 24. října 2019 01:16 )

no v 84ech už měl na spacák i nárok

Monikay ( 23. října 2019 19:19 )

takhle byli asi známí ti prvorepublikoví policajti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání