Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V malém peugeotu vezl 11 lidí! Mladík (19) omylem přejel kamaráda, který mu spadl z kapoty

Autor: VaB - 
11. září 2019
13:31

K bizarní dopravní nehodě došlo na Českokrumlovsku v neděli brzy ráno. V autě pro pět osob cestovalo deset mladých lidí, přičemž jedenáctý se držel na kapotě. Jedenadvacetiletý mladík z ní ale spadl přímo pod kola vozu a utrpěl vážná zranění. Teprve 19letý řidič následně policistům nadýchal téměř jednu promile.

Devatenáctiletý mladík si vyjel s deseti kamarády v autě, které má pouze pět sedadel. Do vozu se pravděpodobně už nevešel 21letý mladík, a proto se rozhodl, že pojede na kapotě. To se mu ale stalo osudným. 

Mladík za volantem z ničeho nic na silnici mezi obcemi Plešovice a Třísov prudce zabrzdil, kvůli čemuž se muž na kapotě neudržel a přepadl před auto. To ho následně přejelo a vážně zranilo. „Muž utrpěl vážná poranění dolních končetin, trupu a horních končetin. Musel být záchranáři uveden do umělého spánku a následně byl převezen na traumacentrum českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.  

Řidič (19) se pak podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal více než 0,9 promile. Kvůli časové prodlevě ho podrobili i odběru biologického materiálu k přesnému určení množství alkoholu. Případ si převzali kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. 

  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání