Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívenku na Mladoboleslavsku srazilo auto: Letěl pro ni vrtulník

Autor: DH, lm - 
17. května 2019
15:30

K hrozivé nehodě došlo v pátek nedaleko Mladé Boleslavi. Auto tu srazilo dívenku, která přebíhala u benzinky silnici. Do nemocnice ji transportoval vrtulník. Další školačku srazilo auto v ranních hodinách na Teplicku. I pro ni záchranáři museli poslat vrtulník.

K nešťastné události na Mladoboleslavsku došlo okolo půl dvanácté dopoledne. „Dívka školního věku přebíhala silnici a srazil ji citroën, který jel od Brodce směrem na Mladou Boleslav," řekla TN.cz policejní mluvčí Lucie Nováková. K nehodě došlo u zdejší benzinové pumpy.

Dítě bylo při srážce těžce zraněné. „Mezi svědky nehody byl shodou okolností náš záchranář "v civilu", který do příjezdu posádek poskytoval malé pacientce ve vážném stavu první pomoc," uvedli záchranáři ze středu Čech.

Záchranáři pro dívenku vyslali vrtulník, který ji po zajištění dýchacích cest a připojení na umělou plicní ventilaci transportoval do pražského Motola. Řidič podstoupil dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

Vrtulník letěl i pro školačku na Ústecku

K obdobné nehodě došlo v pátečních ranních hodinách v v Bystřanech na Teplicku. Třináctiletá dívka tu v ulici Pražská přebíhala silnici mimo přechod pro chodce, při čemž ji srazilo auto.

„Dívka při nehodě utrpěla vážná zranění, proto na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby Ústeckého kraje. Ten školačku dopravil k bližšímu vyšetření a následnému ošetření do ústeckého traumacentra. Při transportu do nemocnice nebyla v kritickém ohrožení života,“ řekl Deníku Prokop Voleník ze záchranky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání