Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Opilec ve Zlíně napadl policisty, zničil jim auto a vyhrožoval jim: Po vystřízlivění se omlouval

Opilec ve Zlíně napadl policisty, zničil jim auto a vyhrožoval jim: Po vystřízlivění se omlouval (ilustrační foto)
Opilec ve Zlíně napadl policisty, zničil jim auto a vyhrožoval jim: Po vystřízlivění se omlouval (ilustrační foto)  (Autor: Městská policie Most)
Autor: ČTK - 
11. září 2019
11:12

Opilý muž ve Vizovicích na Zlínsku napadl policistu a poškodil policejní auto. Ještě předtím napadal také hosty restaurace, před kterými se navíc obnažoval. Policie nyní devětatřicetiletého útočníka z Ostravy obvinila z výtržnictví, poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě. V případě odsouzení mu hrozí až šestileté vězení.

Oznámení o agresorovi, který fyzicky a verbálně napadá hosty jedné z restaurací ve Vizovicích, před nimiž se i svléká, přijali policisté koncem června. "Jeden z policistů chtěl vyvést výtržníka z restaurace ven, druhý mezitím zjišťoval informace k jeho chování. Násilník se však nečekaně otočil a udeřil policistu pěstí do tváře, potom ho chytil za bundu a pod krkem. Muži zákona společně agresora zpacifikovali a počkali na příjezd svých kolegů," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dechová zkouška u výtržníka ukázala hodnotu vyšší než dvě promile alkoholu, uvedla mluvčí. Dodala, že pozitivní byl u něj také test na drogy. "Nepřetržitě policisty častoval vulgárními výrazy, vyhrožoval jim a byl velmi útočný. Při nastupování do policejního vozidla zadržený muž silně udeřil hlavou do karoserie, čímž ji poškodil. Po příjezdu na policejní služebnu rozbil navíc loktem okno vozidla. Po lékařské prohlídce skončil v policejní cele," uvedla Kozumplíková.

Škoda, kterou agresor způsobil na policejním vozidle, přesáhla 20.000 korun. Stíhaný muž má v rejstříku trestů dva záznamy za násilnou trestnou činnost. Za své chování se po vystřízlivění policistům omluvil s tím, že si kvůli opilosti téměř nic nepamatuje. Své agresivní chování se podle policie snažil zdůvodnit rodinnými problémy.

Taurus70 ( 11. září 2019 11:38 )

To jsou ti sjeti silaci,odvezt do lesa donutit zakleknout a nechat mu to projit hlavou,s fataky zadne slitovani je to rakovina spolecnosti stejne jako gembleri!😦😦

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání