Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Boeingu Smartwings vypověděl ve vzduchu motor: Unikátní video z přistání

Autor: VaB - 
26. srpna 2019
13:10

Dramatické okamžiky si nevědomky prožilo bezmála 180 cestujících, kteří se vraceli z řeckého Sámosu do Prahy. Během letu jejich stroji přestal fungovat jeden z motorů. Piloti se ale rozhodli, že se nevrátí na letiště v Sámosu a poletí přímo do Prahy. Na přistání porouchaného boeingu se můžete podívat na videu níže.

Výpadek levého motoru postihl Boeing 737-800 společnosti Smartwings ve čtvrtek 22. srpna krátce po vzletu z řeckého ostrova Sámos. Nikdo z cestujících o tom však patrně nevěděl, pouze cestující Karel tušil, že něco není správně. „Všiml jsem si, že byl motor tichý. To mi bylo divné, a tak jsem se na něj chvíli díval a všiml jsem si, že se turbína točí pomalu, jen pomocí náporu větru,“ popsal pro Blesk.cz svůj zážitek z paluby letadla.

Letušky a ani piloti pasažéry o tomto problému prý neinformovali. „Let probíhal v klidu. Akorát při startu jsme se jako kdyby propadli, jako když cítíte volný pád. Letadlo se propadlo na levé straně. To bylo velice nepříjemné,“ doplnil pan Karel. 

Letadlo následně pokračovalo do cílové destinace pouze s jedním motorem. Piloti sestoupili na nižší letovou hladinu a další 2 hodiny a 20 minut takto letěli do Prahy. „Nebudeme potřebovat žádnou inspekci na dráze. Vyjedeme normálně Bravem a jedeme na 52,“ bylo slyšet před přistáním v radiokomunikaci mezi pilotem a letištní věží. Jejich přistání zachytily i kamery, video pochází z webové stránky MALL.TV, na které lze živě sledovat aktuální dění z dráhy na letišti Václava Havla.

Video  VIDEO: Přistání letadla Smartwings s jedním motorem! Měli piloti přistát jinde nebo se vrátit?  - mall.tv
Video se připravuje ...

Portál tn.cz však uvedl, že podle příručky pro výcvik pilotů Boeingu 737, pokud dojde k selhání motoru nebo musí-li být vypnut, má pilot velící letounu přistát na nejbližším vhodném letišti, na němž lze bezpečně přistát. K tomu ale nedošlo, ačkoliv piloti minuli údajně celkem šest letišť, na kterých mohli bezpečně přistát.

„Myslím si, že jsme měli někde přistát. Buď se vrátit zpátky na Sámos, nebo přistát někde jinde. To by bylo pro bezpečnost lepší,“ shrnuje své pocity Karel.

Tisková mluvčí společnosti Smartwings Vladimíra Dufková ale pro iDnes.cz uvedla, že piloti nic neporušili. „Posádka postupovala v souladu bezpečnostními a provozními postupy pro tyto případy a letadlo v 11:06 hod. bezpečně přistálo v Praze.“ Na videu je vidět, jak letadlo přistává a poté odjíždí z přistávací dráhy, za zády má pak doprovodné vozidlo. 

Kolotuk ( 27. srpna 2019 11:24 )

Já jsem nepsal že byl let ETOPSový, jen jsem citoval manuál. Ostaně ten cca 18 let starý šrot by neměl ani ETOPS 120 (natož 180). Ostatně jestliže není ETIPSový, tak je to ještě horší.

Kolotuk ( 26. srpna 2019 14:44 )

In a twin you always MUST divert to the closest suitable airport, ETOPS or no ETOPS.

Kolotuk ( 26. srpna 2019 14:13 )

It does NOT mean that the captain can choose to divert to a farther airport (within 3 hours) if there is a suitable airport closer...

Kolotuk ( 26. srpna 2019 14:10 )

But… ETOPS 180 means that you flight route no point can be more than 3 hours away from the nearest suitable airport at 1-engine-out speed (taking into account the foretasted conditions)..

Kolotuk ( 26. srpna 2019 13:56 )

Anyway, ETOPS 180+ is available to many airlines. That means that if your engine fails over the ocean, you can fly for 3 hours on the remaining engine, and risk is considered acceptable.“

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání