Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dojemná zvířecí láska: Pejsek zemřel jen 15 minut po svém majiteli

Autor: dce - 
20. srpna 2019
18:51

Dojemný konec má příběh nemocného Stuarta Hutchinsona (†25) a jeho milovaného psího kamaráda Nera. Stuart po dlouholetém boji podlehl rakovině, jeho francouzský buldoček zemřel pouhých 15 minut po něm. Rodina je ze ztráty syna i zvířecího mazlíčka zdrcena.

Stuartovi před osmi lety lékaři diagnostikovali nádor na mozku. Podstoupil několik operací i chemoterapií, často to vypadalo, že je nemoc na ústupu, vždy se ale vrátila s ještě větší razancí a silou. Mladý Skot rakovině podlehl 11. srpna.

„Stuart zemřel ve čtvrt na dvě odpoledne a Nero zemřel asi 15 minut poté,“ popsala deníku The Mirror Stuartova matka Fiona. „Měl tři psy, ale on a Nero byli nejlepší kamarádi. Nero byl vždycky s ním.“

Stuart si po šestiletém vztahu vzal letos v lednu Danielle (22) a v květnu, když jim lékaři řekli, že chemoterapie na nádor zabrala, vyrazili na svatební cestu do Španělska. Krátce po návratu přišla rána – Stuarta začala bolet ruka. Lékaři řekli, že to nic není, ale později už ho bolela celá paže.

A přišla zdrcující zpráva – rakovina mu metastázovala do celého mozku a kostí, včetně pánve. Poslední měsíc svého života bydleli novomanželé u Fiony, aby se měl o Stuarta stále kdo starat.

Jednoho dne si všimli, že Nero se chová divně. Veterinář zjistil, že má něco s páteří. Zda právě to bylo příčinou jeho skonu, není jasné.

Zobrazit celou diskusi