Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

6 let od skonu Moniky (†36) a Klárky (†8): Tragédii připomínají dva hroby rozkmotřených rodin v Karviné-Ráji

Autor: kaj, DH - 
1. srpna 2019
05:15

Šest let uplynulo od egyptského skonu Moniky (†36) a Klárky (†8) Kramných, jež připomínají již snad jen dva hroby rozkmotřených rodin v Karviné-Ráji. Za vraždy byl pravomocně odsouzen Moničin manžel Petr.

Levý hrob na karvinském hřbitově patří rodině Petra Kramného (40), jehož senát krajské soudkyně Renáty Gilové na základě série nepřímých důkazů odsoudil za vraždu na 28 let k tvrdému žaláři. Trest si odpykává v káznici na Mírově, známé ponejvíce kvůli drzému útěku tehdejšího vězně Jiřího Kajínka.

Pravý hrob nechali zhotovit pozůstalí po Monice. Co se týká šestého výročí skonu manželky a dcery Petra Kramného, na levém hrobě plápolají čerstvě zapálené svíčky. Na pravém hrobě obou příslušnic něžného pohlaví přibyl plyšák se srdíčky v náručí.

Oba hroby po celý kalendářní rok zdobí též plyšáci, figurky andělů a umělé květiny. Na pravém hrobě ovšem přibyla urna maminky Moniky Kramné, jež zemřela v roce 2014, a jejíž urna je uložena spolu s oběma na stejném místě.

Video: Hrob Moniky (†36) a Klárky (†8) Kramných po šesti letech od jejich tragické smrti.

Petr Kramný má nárok pouze na jednu návštěvu měsíčně, na kterou rodiče pravidelně docházejí. Oba jsou přesvědčeni i nadále o synově nevině. Přestože se snaží Petr Kramný stále o obnovu procesu, za stávající důkazní situace nemá na případnou změnu trestu nárok.

Kramný byl odsouzen za to, že v roce 2013 na dovolené v egyptském hotelu zavraždil elektrickým proudem svou manželku a dceru. Vinu popírá. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů, které ale podle soudu tvoří ucelený řetězec, jehož články na sebe navazují a podporují se. Zásadní roli hrály znalecké posudky.

Těla po převozu do České republiky pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Podle znaleckého posudku, který si dala vypracovat obhajoba, byla nejpravděpodobnější příčinou smrti otrava.

..krakonos500 ( 12. srpna 2019 22:54 )

Zkorumpovaní znalci obžaloby nenašli nic, proto si "důkazy" museli namalovat (Smatanová). Ostatní znalci byli zastrašováni a pronásledováni.
Tak pracuje naše prohnilá justice.

..krakonos500 ( 11. srpna 2019 23:04 )

Mlátička lže jako každý kramnokonečník.
Vzorky neměla naposled k dispozici obhajoba, ale podvodníci (Vorel) obžaloby, kteří se také postarali o jejich zničení. Žádosti obhajoby o vydání smetla ze stolu podjatá soudkyně Gilová, že se s nimi musí šetřit neboli aby byly skryty před prozrazením podvodů obžalob. K dispozici jsou tedy již jen zfalšované fotky, o kterých se ani neví, komu patří. Požadavek obhajoby o testy DNA pohotově byly zamítnuty naší zkorumpovanou justicí.

franta-mlaticka. ( 5. srpna 2019 12:25 )

Buď jsi po mozkový mrtvici, lobotomii, nebo naprostý demagog.

franta-mlaticka. ( 5. srpna 2019 11:25 )

Kdo zavraždil M. Kramnou a její dceru bylo jasné už po lživé komedii, kterou natočil vrah pro tv.nova krátce po vraždě.

franta-mlaticka. ( 5. srpna 2019 11:21 )

Vzorky jsou v elektronický podobě zdokumentovaný a to všechny. Chápu že pro tebe je to složitý. Podvodu se dopustili znalci obhajoby a za to stojí před soudem hlavo dubová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání