Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jízdu v protisměru motorkář nepřežil: Další zahynul po strážce na D1

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: DH, ČTK - 
30. července 2019
10:36

Pondělí si vyžádalo dva životy mezi českými motorkáři. U Perštejna na Chomutovsku zahynul motocyklista, který vyjel na svém stroji mimo silnici I. třídy číslo 13 směrem z Klášterce nad Ohří do Karlových Varů. Další zahynul poté, co dostal smyk na D1.


Motocyklista havaroval večer před 21:00 u vesnice Lužný. „Podle prvotních informací řidič motocyklu při jízdě v protisměru, údajně při předjíždění vozidel, vyjel mimo silnici a havaroval,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. „I přes veškerou snahu zdravotníků na místě bohužel zemřel,“ dodala.

V nemocnici bohužel zemřel také motocyklista, který v pondělí odpoledne havaroval na dálnici D1 u Humpolce. Na dálnici dostal smyk a narazil do dopravního značení. Helmu měl. Nikdo další se nehody neúčastnil. ČTK to řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Nehoda se v pondělí stala na kilometru 89,5 ve směru na Brno ve 13:45. Motocykl se při přejíždění z pruhu do pruhu dostal na mokré vozovce do smyku. Jeho devětačtyřicetiletý řidič svým těžkým zraněním podlehl v pondělí večer v pražské nemocnici, kam ho přepravila letecká záchranná služba.

Muž jel na motocyklu Honda. „Nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám,“ řekla Čírtková. Motocykl se při smyku převrátil na levý bok a dostal se až na krajnici, kde narazil do dopravního značení. S žádným jiným vozidlem se motorka na dálnici nestřetla.

Okolnosti nehody se podle ní nadále šetří, silnice první třídy byla po havárii zhruba tři hodiny zcela uzavřená.

offline ( 30. července 2019 13:02 )

Co je to platné, když každý jeden den začne jezdit víc nových motorkářů, než se jich stačí za celý rok zabít. Tudy cesta nevede. Jen zákaz tohle vyrábět, prodávat, vlastnit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání