Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šílené praktiky pohřebáků: Mrtvolu táhli po schodech jako odpad!

Šílené praktiky pohřebáků: Mrtvolu tahali po schodech jako odpad
Šílené praktiky pohřebáků: Mrtvolu tahali po schodech jako odpad  (Autor: Reprofoto: TV Markíza)
Autor: DH - 
20. července 2019
08:41

Slovensko šokovaly záběry pořízené obyvateli jedné z bytovek ve Vranově nad Tepľou. Místní tam na telefon zaznamenali, jak zaměstnanci pohřební služby po schodech táhnou mrtvolu jejich zesnulého souseda Jozefa (†57). Nad jejich nedůstojným chováním zůstává rozum stát.

Video mužů z pohřební služby zaznamenal jeden z obyvatelů domu, zaměstnanci nejmenované společnosti přitom neměli nejmenší tušení, že je někdo natáčí a i proto se pravděpodobně chovali k mrtvému tělu takto neuctivě. Po schodech před zraky sousedů vláčeli jejich mrtvého známého jako nějaké zvíře.

„Chovali se k němu jak k odpadu. Jak kdyby si mysleli, že když je mrtvý, tak je to vlastně odpad,“ řekla TV Markíza jedna z obyvatelek domu. „Nesli ho jako nějaké prase,“ přidala se další.

Na dotaz, proč se zaměstnanci chovali takto, pohřební služba Markíze odpověděla, že se to v domě bez výtahu jinak udělat nedalo. Běžně používaná nosítka pohřebáci využili až u východu z bytovky.

Nad šokujícím chováním svých kolegů kroutil hlavou mimo jiných i samotný předseda Slovenské asociace pohřebních služeb. „Tohle je maximální neprofesionalita profesionální pohřební služby. Tohle se nedělá ani v hororovém filmu,“ rozčiloval se nad videem předseda Ladislav Stríž. „Takový případ tu je poprvé za deset let. Znamená to, že zde rozhodně selhal lidský faktor. Ještě jednou ale opakuji, že toto se při profesionální pohřební službě nesmí a nemůže stát,“ dodal Markíze Stríž.

 

jonasek ( 21. července 2019 13:24 )

Mám také zkušenost, napadlo mně, že to sem uvedu na správnou míru. Můj otec zemřel v našem rodinném domě až nahoře, také točící schody. S rakví by se nedostali na místo. Nechali rakev na verandě, a otce snášeli za ruce a nohy, jak jen to šlo. Kdybych to neviděla, netrápilo by mě to. Ale viděla jsem, jak tátova hlava bere každý schod.
Pohřební služba měla doporučit, ať každý zavře dveře a nekoukají na to. Někdy se opravdu nic nedá dělat, skoro mě to mrzí, že jsem to viděla. Ale jsou tam emoce, že táta ten dům stavěl vlastníma rukama a teď tohle...ale jak ?

blond88 ( 20. července 2019 14:25 )

By mě zajímalo,co bys říkal,kdyby ti takhle tahle pribuznyho

mafuko ( 20. července 2019 13:57 )

Ať si to sousedka a ostatní chytří jdou zkusit !!!

sacred10 ( 20. července 2019 13:36 )

Já v tom nevidím žádný problém.Lidi taky zabíjejí zvířata a všelijak je vláčejí a věší atd..

Kruta_Pravda ( 20. července 2019 13:30 )

Tebe až umřeš doufám budou takhle vynášet. K mrtvému člověku by měla být zachována úcta, má se odnášet na nosítkách nebo vozíčku jak píše někdo nademnou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání