Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Maminku Helenu jim zastřelil zhrzený otec: Pro tři děti vyhlásil Rychnov sbírku

Autor: DH - 
17. července 2019
13:02

Ze dne na den prakticky přišli o oba rodiče. Řeč je o třech sourozencích z Rychnova nad Kněžnou, kterým vlastní otec (49) zastřelil matku (†47), za což prozatím skončil ve vazební věznici. Děti tak najednou zůstaly bez prostředků. Město pro ně teď zorganizovalo veřejnou sbírku. Přispět jim tak může každý.

Dominika, Nikol a Patrik prožívají v posledních dnech to nejhorší období jejich životů. O milovanou maminku je během minulého čtvrtka připravil vlastní otec, dle slov rodiny tyran a násilník, který se vyžíval v jejich psychickém trýznění a především své manželky. Ta se s ním chtěla v osudný večer domluvit na rozvodu.

Otce ještě v restauraci, kde k vraždě došlo, zadržela policie a soud ho bez váhání poslal do vazby kvůli důvodnému podezření ze zločinu vraždy. Dominika se sestrou a teprve 13letým bratrem se tak rázem ocitli na světě úplně sami. Město Rychnov nad Kněžnou, kde rodina žije, se teď rozhodlo pomoci a vypsalo veřejnou sbírku.

Díky Vám všem, kteří se rozhodnete přispět, jim můžeme společně zajistit možnost dostudovat a ve složitém období dospívání podpořit jejich budoucnost,“ stojí na rychnovských facebookových stránkách. Číslo transparentního účtu je 8296512/0800. Účet je v českých korunách, zřizuje ho Česká spořitelna a jako variabilní symbol lze užít jakékoli číslo. Přispívat je možné až do 31. 12. 2019.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání