Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zběsilá honička ve Svitavách: Drogový dealer ujížděl před policií až 140 km/h!

Autor: rc - 
10. července 2019
21:33

Honička jako z akčního filmu se odehrála mezi obcemi Hradec nad Svitavou a Radiměř. Řidič tam ujížděl policii rychlostí až 140 km/h! U obce Radiměř s autem havaroval, ovšem ani to ho nezastavilo a před strážci zákona utíkal. Policisté ho však nakonec zadrželi v lese a posléze zjistili, že se jedná o drogového dealera!

Až 140 km/h ujížděl ve středu před strážci zákona pětatřicetiletý muž. Ten zapůjčeným autem přejížděl z Hradce Králové do Svitav, kde ho odchytli policisté a dávali mu znamení, aby zastavil. Řidič však znamení strážců zákona ignoroval a začal ujíždět.

„Jeho velmi nebezpečná agresivní jízda skončila v pravotočivé zatáčce na konci Radiměře. Při průjezdu zatáčkou nezvládl řízení a havaroval mimo komunikaci,“ uvedla v prohlášení policejní mluvčí Lenka Vilímková. Ani nehoda ale muže nezastavila. Zběsilá honička trvala kolem patnácti minut! „Jakmile se kola na havarovaném vozidle dotočila, okamžitě vyskočil a začal utíkat,“ dodala mluvčí.

Policistům se ho nakonec podařilo chytit v lese. „Následně provedli test na přítomnost návykových látek s pozitivním výsledkem na metamfetamin,“ uvedla mluvčí. Strážci zákona posléze zjistili, že má muž zákaz řízení a navíc zjistili, že se jedná o drogového dealera! „Další šetření ukázalo, že měl po cestě na různých místech okresu Svitavy a v Hradci Králové dalším osobám prodávat drogu pervitin, další pravděpodobně psychotropní látku o hmotnosti téměř 50 gramů i s obalem zajistili pomocí služebního psa,“ dodala mluvčí.

Poté, co byl muž zadržen, podařilo se dopadnout i jeho komplice. Policie na ulici ve Svitavách zadržela šestatřicetiletého muže, kterému měl drogy dodávat právě zadržený pětatřicetiletý muž. Ten již za prodej omamných látek seděl ve vězení, z něhož byl propuštěn letos v únoru. Za opakovaný prodej drog mu hrozí až deset let vězení!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání