Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž ve Zlíně se chtěl oběsit na vlastním tričku: Zachránil ho řidič autobusu

Muž ve Zlíně se chtěl oběsit na vlastním tričku: Zachránil ho řidič autobusu. (Ilustrační foto)
Muž ve Zlíně se chtěl oběsit na vlastním tričku: Zachránil ho řidič autobusu. (Ilustrační foto)  (Autor: Aktu.cz)
Autor: dce - 
3. července 2019
17:09

Sebevraždě patrně zabránila všímavá svědkyně a řidič trolejbusu ze Zlína. Podnapilý muž se zde pokusil na konstrukci zastávky oběsit na vlastním tričku. Muže se naštěstí podařilo včas odříznout.

Když v pondělí večer k přijíždějícímu trolejbusu u zlínské zastávky u Morýsových domů přiběhla vyděšená žena, nikdo nečekal dramatickou záchranu lidského života. Po řidiči žena požadovala nůž, což mnohé přihlížející trošku vyděsilo.

„Nikdo nechápal, o co jde. Ta paní volala, ještě žije, ještě žije, musíme ho odřezat. Myslela jsem, že se jí zamotal třeba pes k lavičce. A pak jsem tu scénu uviděla. Bylo to děsivé,“ popsala Deníku svědkyně události Martina Malíková.

Přestože nikdo příliš nechápal, oč jde, řidič trolejbusu neztrácel čas – a dobře udělal. Venku na konstrukci zastávky visel za krk muž. Vlastní tričko si zde přivázal jako oprátku, na které se zřejmě chtěl oběsit.

„Měl u sebe nožík. Odřízl tričko, ale muž ho měl omotané ještě kolem krku. Tak musel povolit i tuto stranu,“ uvedl za Dopravní společnost Zlín-Otrokovice Vojtěch Cekota. Se záchranou řidiči pomáhaly ještě další dvě ženy. Když byl sebevrah bezpečně na zemi, zavolali záchranku.

„Převezli jsme muže s akutní stresovou reakcí na urgentní příjem interny Krajské nemocnice Tomáše Bati,“ informoval mluvčí záchranné služby Petr Olšan. Muž nebyl jinak zraněn. Podle Deníku v jeho pokusu o sebevraždu sehrál patrně výraznou roli alkohol.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání