Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Převrácená cisterna blokuje dálnici D10: Řidiči projížděli naftou, fotili a ohrožovali záchranáře

Aktualizováno -
19. června 2019
13:02
Autor: ČTK - 
19. června 2019
12:33

Dálnici D10 uzavřela na 21. kilometru na Mladoboleslavsku ve směru na Prahu nehoda cisterny, která převážela cement. Cisterna se převrátila na bok a z vozu uniká nafta. Policie odklání dopravu. Řidič je zraněný, řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Podle policejní mluvčí Lucie Novákové bude dálnice v místě nehody směrem na Prahu uzavřena několik hodin.

Podle Kerekové jde o velký únik nafty. Cisterna se převrátila přes oba jízdní pruhy dálnice ve směru na Prahu.

Podle Kerekové jde o velký únik nafty. Tahač poškodil několik metrů svodidel a zůstal na nich zaklíněný. Cisterna, kterou měl připojenou, se utrhla a převrátila na bok.

Řidič si po nehodě stěžoval na bolest kotníku a břicha. „Shodou okolností jel za nákladním vozidlem středočeský záchranář, který se vracel ze školy. U řidiče byl první, použil své vybavení, muže předběžně vyšetřil,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. Muže pak sanitka převezla do mladoboleslavské nemocnice.

Důvodem nehody byl pravděpodobně defekt na přední pneumatice tahače, přesnou příčinu ale vyšetřovatelé ještě zjišťují. Policie dopravu odklání na 21. kilometru na Tuřice, zpět se mohou řidiči vracet na 17. kilometru exitem U Čtyř kamenů.

Effenbergerová v souvislosti s nehodou zmiňuje bezohledné chování projíždějících řidičů. „Do příjezdu policie, která úsek uzavřela, projížděli dál řidiči místem vážné nehody, rozjížděli na kolech vylitou naftu a přibržďovali, aby si nehodu vyfotili,“ řekla. Podle ní tak řidiči několikrát ohrozili pomáhajícího záchranáře.

Policie dopravu odklání na 21. kilometru na Tuřice, zpět se mohou řidiči vracet na 17. kilometru exitem U Čtyř kamenů.

„D10 bude dnes po nehodě cisterny na Mladoboleslavsku v místě uzavřena několik hodin,“ uvedla policie s tím, že nehodu možná zavinil defekt na pneumatice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání