Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Martin zmizel pod hladinou štěrkovny: Hasiči ho hledali dvě hodiny!

Autor: ital - 
17. června 2019
16:30

Tragédie se odehrála v neděli v obci Rakúsy na Slovensku. V místní štěrkovně se utopil Martin (†24). Záchranáři po něm pátrali více než dvě hodiny a na pomoc přišla i hasičská brigáda z Humenného. Nalézt jeho tělo se podařilo až potápěčům, a to i přes nepřízeň počasí, které se mezitím zhoršilo.

Někteří viděli, jak Martin zmizel pod hladinou. „Jen ruce jsme viděli, jak se potápí dolů,“ pověděli svědkové nehody. Martinova matka se zhroutila. Když uslyšela v osadě křik, věděla, že je zle. Brzy na místo dorazili policisté a hasiči z Kežmaroku. „Začali jsme s pátracími háky hledat utopeného na dně,“ oznámil velitel zásahu Jaroslav Rybovič.

Více než dvě hodiny se hasiči pokoušeli najít Martina ve vodě. I přes obrovskou snahu se jim tělo mladíka objevit nepodařilo. Na místo tragédie mezitím dorazila hasičská brigáda s potápěčským vybavením. Mezitím se ale mezi místními obyvateli začaly šířit řeči, že Martin žije, že možná odešel do lesa nebo do jiné obce.

Nikdo nevěděl, které zprávy jsou pravdivé. Kromě toho začali osadníci řešit bezpečnost místa. „Je potřeba to oplotit, dát zákaz vstupu,“ prohlásil jeden z obyvatel Gabriel P. Teprve okolo 15. hodiny všichni poznali, jaká je skutečnost. Hasičský potápěč dal signál, že Martinovo tělo našel, a to i navzdory silnému větru. Obavy Martinových nejbližších se tak bohužel naplnily. 

antismejd ( 17. června 2019 17:07 )

Už fakt to s tou černou kronikou z Čobolska přeháníte.
No a tady jde o šílené snímky těch skvěle opálených a mimořádně inteligentních Čoboláků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání