Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Matka Zdeňka, která poslala děti (2 a 4) taxíkem na Slovensko: Nechtěla jsem, ať tu trpí, říká

Autor: shp - 
3. června 2019
20:57

Matka, která poslala své malé děti (2 a 4) z Česka na Slovensko, promluvila! Synka a dcerku tam prý chtěla nechat, aby měli lepší život. Zdenka si totiž našla v Karviné nového přítele, který je však ochotný ubytovat pouze ji. Celý případ je více než zamotaný.

Zdeňka žila nejdříve u svého otce v Mostu. Vše však změnila jeho smrt. „Protože mi umřel otec, přijeli jsme sem na Slovensko. Tady žila žena, která žila s mým otcem,“ řekla mladá žena TV Joj. Už tehdy měla dcerku. V oblasti Kysucí poté začala žít s mužem, kterému později porodila chlapečka.

Zdeňku prý i s dětmi vyhodili 

Pak ale přišel podle Zdeňky konflikt. „Jsme se pohádali a oni mě potom i s dětmi vyhodili,“ vypráví matka. Jenže někdejší manželka otce Zdeňky tvrdí, že to bylo jinak. „To není pravda, protože žila se mnou i po otcově smrti,“ řekla. Zdeňka si poté našla nového přítele v Karviné.

Ten však dal jasně najevo, že má zájem jenom o ni a o děti ne. Proto posadila dceru i syna do vozu a nechala je taxikářkou přivézt až do Čadce za babičkou. „Nechtěla jsem, aby ty děti takto trpěly, tak jsem jim napsala, ať si vezmou alespoň děti,“ pokračuje Zdeňka.

Babička se bála obvinění

Jenže když taxík přijel na místo, žena se zděsila. Je totiž babičkou pouze mladšího chlapce. „Vyhrožovala mi, abych si ty děti nechala a abych se o ně starala. Já jsem se bála, že na mě udělá podvod, že si je vezmu a ona mě půjde udat za únos,“ prohlásila žena s tím, že má holčičku i chlapečka stejně ráda.

Děti nakonec skončily uplakané v centru pro mladistvé cizince v Medzilaborcích. Tam je utěšili a poskytli jim potřebnou pomoc a zázemí. Mezitím se ale do případu vložil jejich strýc – bratr matky. Tvrdí, že by se o ně chtěl postarat. Žádost o jejich svěření do péče již údajně podal i na soud. Případem se nadále zabývá policie i sociálka.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání