Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Džihádista se přiznal k brutální vraždě dvou krásných studentek Louisy (†24) a Maren (†28): Fanatici je zohavili nožem

Autor: rc - 
31. května 2019
18:49

Brutální vražda dvou mladých a krásných skandinávských studentek, Louisy Vesteragerové Jespersenové (†24) a její kamarádky Maren Uelandové (†28), loni šokovala svět. Jeden z džihádistů se ve čtvrtek u soudu přiznal k tomu, že dívce uřezal hlavu, a uvedl, že všeho lituje. 

Na vánoční dovolenou do exotického Maroka si vyjely studentky Louisa z Dánska a Maren z Norska. Dívky se po severoafrické zemi rozhodly cestovat pouze s batohy a zažít co největší dobrodružství. Děvčata se pokoušela zdolat i marockou nejvyšší horu Džabal Tubkal, která leží poblíž historického města Marrákeš. Na místo, kam se studentky vydaly, vyráží každý rok desítky turistů.

Děvčata se rozhodla, že přečkají noc pod stanem na náhorní rovině, což se jim však stalo osudným. Sedmnáctého prosince tou samou cestou procházeli turisté, kterým se naskytl pohled jako z hororového filmu. Stan byl otevřený a poblíž ležela zohavená těla dívek. Turisté okamžitě zalarmovali policii, která několik hodin poté dopadla skupinku podezřelých.

Ve čtvrtek se ve městě Sale poblíž hlavního města Rabat konal soud s obviněnými. Jedním z nich byl Abdessamad Ejjoud, který měl být podle médií vůdcem skupiny.

Ejjoud se u soudu přiznal, že zavraždil jednu z turistek, a dokonce projevil lítost. „Lituji toho, co se stalo, a stále se snažím tomu porozumět,“ řekl Ejjoud, který se v minulosti pokoušel přidat k teroristické skupině Islámský stát, což  se mu však nepodařilo. „Poté, co jsme se nedostali k Islámskému státu, rozhodli jsme konat džihád doma,“ dodal Ejjoud.

Spolu s Ejjoudem je obviněno z terorismu dalších čtyřiadvacet lidí. Mezi nimi jsou i Rachid Afatti a Ouziad Younes, kteří se měli podílet na vraždě studentek. Teroristé si navíc vraždu dívek natáčeli a publikovali ji na internetu. Stejně tak se na internetu objevilo video, v němž slibují oddanost vůdci samozvanému Islámskému státu Abú Bakrovi al-Baghdádímu. Soud s nimi bude pokračovat.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání