Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Voják Jakub (†23) se zřítil ze 4. patra: Zdrcená je celá rodina, píšou kamarádi

Autor: ital - 
16. května 2019
18:17

V pondělí večer došlo k obrovské tragédii na Akademii ozbrojených sil v Liptovském Mikuláši na Slovensku. Během hokejového utkání mezi Slovenskem a Kanadou vypadl ze 4. patra poručík Jakub L. (†23). Jeho zranění byla natolik vážná, že na místě zemřel. Jeho kamarádi a nejbližší jsou zdrceni.

Smrtelná nehoda se odehrála v pondělí okolo 22. hodiny v Liptovském Mikuláši. Během sledování hokejového utkání mezi Slovenskem a Kanadou musel poručík Jakub L. údajně odběhnout na balkon ve čtvrtém patře kvůli malé potřebě.

Nešťastnou náhodou se z balkonu zřítil. Jeho bezvládné tělo našli před budovou kamarádi, na záchranu bylo však již pozdě. Zraněním na místě podlehl.

„Prý tam byl i alkohol, ale ne příliš. Co přesně se tam stalo, je otázkou, pravděpodobně ale šlo o nešťastnou náhodu,“ uvedl kamarád zesnulého pro slovenský zpravodajský portál Nový Čas. V prostorách akademie je ale alkohol zakázaný.

Mezi svými kolegy a kamarády z fotbalového klubu byl Jakub velice oblíbený. Všichni, kdo jej znali, pro něho truchlí a v dobrém na něj vzpomínají. „Byl odchovaný ve Fomatu Martin. Po celou dobu hrál v jeho barvách. I když studoval vojenskou akademii, našel si čas, aby nastoupil za naše béčko, které v těch dobách působilo v páté lize,“ vyjádřil se jeden z jeho kamarádů.

„Absurdní smrt všestranného sportovce, který tak moc miloval fotbal, zkazila všechny jeho plány do budoucna. Zdrcená je celá fotbalová rodina Fomatu. Jakube, budeš nám všem chybět. Čest tvojí památce,“ napsal na profil klubu další Jakubův kamarád.

Jakub měl přítelkyni Valentínu, kterou velmi miloval, a společně cestovali po světě. Podle jejich přátel měl mladý zamilovaný pár spoustu plánů do budoucna.

slovan1954 ( 16. května 2019 20:16 )

Prej byl s Pardubic,vole!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání