Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bývalá zdravotní sestra obchodovala s dětmi: „Falešný rodný list je za příplatek,“ upozorňovala klienty

Tohle miminko nabízela jeho matka v lednu 2017 k prodeji za v přepočtu zhruba 120 tisíc korun (ilustrační foto).
Tohle miminko nabízela jeho matka v lednu 2017 k prodeji za v přepočtu zhruba 120 tisíc korun (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
26. dubna 2019
19:20

Policie na jihu Indie zahájila vyšetřování údajného prodeje nemluvňat poté, co se v médiích objevil audiozáznam, na němž bývalá zdravotní sestra tvrdila, že se prodejem novorozenců „zabývá už 30 let“. Nahrávka obletěla svět.

Na krátkém záznamu se někdejší zdravotní sestra ze státní nemocnice chlubí před zřejmě potenciálním zákazníkem svými dlouholetými zkušenostmi. „Podnikám v tomhle oboru už 30 let. S boží pomocí jsem neměla žádné problémy,“ prohlašuje žena.

Zálohu žádá předem

„Zaplaťte mi předem tolik, kolik budete moci,“ říká žena na nahrávce s tím, že na komunikační síti WhatsApp pak zájemci pošle fotografii dítěte. Dále hovoří o cenách za novorozence, které se podle ní liší v závislosti na pohlaví, barvě pleti či váze dítěte při narození.

Žena na záznamu tvrdila, že je prostředníkem mezi chudými rodinami s mnoha dětmi a bohatými bezdětnými páry. Nabídla také za příplatek vyhotovit originál rodného listu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání