Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Turisté z autobusu smrti jsou doma: Přiletěl pro ně vojenský speciál

Autor: ČTK - 
20. dubna 2019
16:06

Část přeživších z autobusu, který ve středu havaroval na portugalském ostrově Madeira, už je zpátky doma. Německý vojenský letoun z letiště Cristiana Ronalda odvezl 12 turistů. Při nehodě zemřelo 29 lidí, dalších 27 se zranilo.

Německý vojenský letoun v sobotu odvezl z Madeiry 12 německých turistů, kteří přežili středeční tragickou nehodu autobusu. Informovala o tom portugalská média. Neštěstí si vyžádalo 29 obětí na životech a dalších 27 osob utrpělo zranění.

Jak uvedla portugalská televize RTP, jeden z německých turistů zůstává v nemocnici ve městě Funchal a další ze zraněných Němců odletěl již v pátek. Hospitalizováni jsou stále rovněž řidič autobusu a průvodce, oba Portugalci. Odlet speciálního letounu z letiště Cristiana Ronalda na Madeiře potvrdil i fotograf agentury AP.

Autobus havaroval ve středu vpodvečer u obce Caniço, kde turisté v hotelu Quinta Splendida trávili velikonoční dovolenou. Lidé byli na cestě do hlavního města ostrova Funchal, kde je čekala slavnostní večeře. Řidič autobusu v zatáčce v kopcovitém terénu zřejmě ztratil kontrolu nad vozidlem, které vyjelo ze silnice a ve svahu se převrátilo na jeden z domů. Příčiny tragédie se stále vyšetřují.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání