Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vrtulník s pacientem musel nouzově přistát! Záchranka byla ochromená

Autor: ČTK - 
18. dubna 2019
20:09

Letecká záchranná služba v Ústeckém kraji byla ve čtvrtek mimo provoz kvůli poškození vrtulníku, který musel dopoledne nouzově s posádkou a pacientem přistát na poli u Mostu. Její provoz byl obnoven po zhruba devíti hodinách vpodvečer. V Ústí nad Labem je nyní jeden ze dvou záložních vrtulníků společnosti Delta System Air (DSA). ČTK to sdělil místopředseda představenstva a pilot DSA Dan Tuček.

Stroj DSA musel dopoledne nouzově přistát na poli u vodní nádrže Matylda, když převážel pilota formule z mosteckého autodromu. "Nikomu se při nouzovém přistání nic nestalo. Pacienta jsme dopravili do nemocnice sanitou, nebyl v ohrožení života," řekl ČTK mluvčí záchranné služby v Ústeckém kraji Prokop Voleník. Dodal, že v případě potřeby by v kraji pomohly vrtulníky z Liberecka, Karlovarska nebo středních Čech.

Podle Tučka přistál vrtulník kvůli poruše pohonné jednotky. "Bezpečnostní přistání bylo provedeno bez poškození vrtulníku a bez újmy na zdraví posádky," dodal Tuček. Poškozený vrtulník bude podle něj dopraven do hangáru, kde mu v pátek vymění motor. Pak se vrátí do provozu.

Karrilona ( 18. dubna 2019 23:48 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >>>> www.SlimExtrem.com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání