Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Muž zkolaboval v lese: Život mu zachránili projíždějící policisté

Muž zkolaboval v lese: Život mu zachránili projíždějící policisté (vlevo ilustrační foto).
Muž zkolaboval v lese: Život mu zachránili projíždějící policisté (vlevo ilustrační foto).  (Autor: Policie ČR)
Autor: rc - 
18. dubna 2019
16:21

Manželský pár zpracovával na Klatovsku v lese dřevo, když se muži udělalo špatně. Žena okamžitě zavolala na tísňovou linku, během hovoru však uviděla policejní vůz, který se k nim blížil. Muž měl velké štěstí, že hlídka jela zrovna kolem, čekání na sanitku totiž nemusel přežít.

Ve středu v dopoledních hodinách manželé v lese mezi městy Myslovice a Vítkovice zpracovávali dřevo. Během práce se však udělalo muži nevolno a záhy zkolaboval. Žena pohotově zavolala lékařskou pomoc. „Žena ihned v 10.04 hodin oznámila na tísňovou linku zkolabování muže a během probíhajícího telefonického hovoru uviděla projíždějící policejní vozidlo, na které zamávala,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

„Policisté doběhli k místu, kde na zemi ležel muž v pozici na zádech a nejevil známky života. Muž nedýchal, tep neměl hmatatelný ani na jiné podněty nereagoval. Policisté okamžitě začali s masáží srdce,“ popsala zákrok mluvčí.

Na pomoc policistům jim přispěchal i další projíždějící řidič (36). V průběhu resuscitace si zachránci povšimli, že muž se nepravidelně nadechuje, a pokračovali až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Muž byl transportován letecky do nemocnice v Plzni, kde byl hospitalizován.

Policisté i občan, svým příkladným přístupem a pohotovostí, pomohli k záchraně života muže, což bylo oceněno i ze strany zástupců Záchranné zdravotní služby Plzeňského kraje,“ uzavřela mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání