Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drásání mladých baletek, anorexie i sexuální zneužívání: Taneční akademie čelí skandálu!

Poměry na akademii prý byly drastické.
Poměry na akademii prý byly drastické.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, yks - 
9. dubna 2019
23:01

Ponižování, fyzické násilí a v jednom případě i sexuální zneužívání zažívali údajně žáci baletní školy při Vídeňské státní opeře. Učitelka tance své svěřenkyně kopala, škrábala do krve a tahala za vlasy. A to nebylo všechno. Hovoří se také o sexuálním zneužívání!

Ponižování, fyzické násilí a v jednom případě i sexuální zneužívání zažívali údajně žáci baletní školy při Vídeňské státní opeře. Děti se podle deníku Falter stávaly oběťmi „autoritářských, násilných a nebezpečných vyučovacích metod“.

Kauzu už několik měsíců vyšetřuje vídeňská prokuratura zabývající se případy týkající se dětí a mládeže. „Velice mě to zasáhlo, když to všechno slyším. ... to nestrpíme,“ řekl ředitel státní opery Dominique Meyer ke zprávám o případech týrání žáků baletní školy.

Jím vedená instituce spolupracuje s vyšetřovateli a prý chce, aby se vše zcela vysvětlilo. Meyer se ale zároveň zastal prozatímní ředitelky akademie Simony Nojaové. Obvinění, že se o stížnosti nestarala, odmítl, prý se za dívky zasazovala.

Sadistitická učitelka i mistr nemrava

Část z obvinění padá na hlavu učitelky tance, která byla z baletní akademie propuštěna letos v lednu. Své svěřenkyně prý kopala, škrábala do krve a tahala za vlasy. Svého chování prý lituje a hájí se tím, že z mladých tanečnic chtěla dostat to nejlepší.

Jedna z učitelek tvrdí, že lékařská péče o mladé tanečníky po úrazech je nedostatečná, prakticky pro ně chybí psychologické a výživové poradenství. Dívky, které do baletní akademie chodily, byly doháněny k poruchám příjmu potravy, jako je bulimie a anorexie.

Bývalý žák akademie svého někdejšího baletního mistra obvinil ze sexuálního obtěžování. Učitel byl pak okamžitě postaven mimo službu.

„Rodiče se domnívají, že děti jsou na akademii v nejlepších rukou, ale tak tomu není,“ řekla bývalá baletka Gabriele Haslingerová.

Baletní akademie při Vídeňské státní opeře působí od roku 1771. Na jejích internetových stránkách se píše, že se spolu s Paříží a Petrohradem řadí ke školám klasického baletu s nejbohatší tradicí.

Botox44 ( 10. dubna 2019 07:51 )

Jdete do prd ele, každá si vymýšlí sex. zneužívání až když se jim to hodí a přitom každá dobrovolně nastaví jen aby se někam dostala!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání