Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policisté na Jihlavsku objevili varnu pervitinu: Obvinili tři „známé firmy“

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK - 
3. dubna 2019
07:01

Policisté na Jihlavsku odhalili varnu pervitinu. Při zásahu objevili 120 gramů pervitinu a přes jeden kilogram léků používaných k výrobě této drogy. Zadrželi několik lidí a tři muže pak obvinili z výroby drog. 

Vpád zásahové jednotky ukončil už na sklonku března činnost skupiny výrobců prodejců pervitinu. Drogy nejen prodávali, ale zkoušeli je nabízet výměnou za hlídání dětí nebo třeba za oblečení.

Zátah provedli policisté za pomoci speciální jednotky časně ráno 27. března na několika místech. Při domovních prohlídkách našli v jedné obci na Jihlavsku kompletní varnu pervitinu.

„Na stejném místě se nacházely také hotové drogy určené k další distribuci, pomůcky, přípravky a zařízení určené k jejich výrobě. Kriminalisté zajistili také finanční prostředky, které pocházely z prodeje drog,“ uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Policisté také zadrželi sedm lidí. U čtyř z nich podle Čírtkové zjistili, že se na výrobě a prodeji drog přímo nepodíleli, ale zbylí tři muži ve věku 52, 26 a 22 let byli obviněni z výroby drog. Nejstarší z obviněných podle policie nabízel drogy například i za oblečení pro dítě nebo jako odměnu za hlídání malého dítěte.

Dva z obviněných jsou recidivisté, kteří se podle mluvčí na výrobě a prodeji drog na Jihlavsku podíleli opakovaně. Jsou ve vazbě a hrozí jim až deset let vězení. Třeba nejstarší z mužů byl kvůli drogám již několikrát ve vězení. Od posledního trestu byl na svobodě teprve rok. Třetí obviněný může dostat trest až pět let vězení.

Manowar ( 3. dubna 2019 08:26 )

Problém je v tom,že zmizeli opravdové věznice a nahradili je přepychové ubytovny,kam se vězni bez problému vracejí.

berlin71 ( 3. dubna 2019 07:57 )

Tak nizke tresty za tak zavazny trtestni predcin??? Vzdyt to jsou vrazi kteri prodavaji jinym lidem jistou smrt. Ti by meli zustat zavreni na dozivoti !!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání