„Řidič dodávky, ve které loni v listopadu po střetu s kamionem v Třinci-Neborech zemřeli čtyři lidé, byl pod vlivem drog. „Výsledky pitvy prokázaly, že řidič byl pod vlivem návykových látek,“ potvrdil ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel. Podle informací cizinec užil pervitin.

Nehoda se stala loni 11. listopadu kolem čtvrté hodiny ráno. „Náraz byl značný, dodávka se převrátila po střetu na střechu a byla odmrštěna mimo vozovku. Stejně tak mimo komunikaci byl odhozen kamion,“ uvedla tehdy mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Pátý bojoval o život

Všichni mrtví muži (19 až 47 let) byli cizinci a zemřeli okamžitě po srážce. Náraz byl tak velký, že dodávku totálně zdeformoval, to značně komplikovalo i vyprošťování těl.

Pátý těžce zraněný zůstal zaklíněný pod vozidlem. „Byl při vědomí, týmy zdravotnické záchranné služby mu podaly léky tlumící bolest a poté jej vyprostili hasiči. Prvotní vyšetření ukázalo poranění pánve a břicha, vyloučit nebylo možno ani další zranění. V době předání se jeho stav jevil jako kritický,“ uvedl bezprostředně po nehodě mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Tato nehoda byla nejtragičtější za loňský rok v Moravskoslezském kraji a jedna z nejvážnějších za uplynulá léta vůbec.

VIDEO: Vyprošťování řidiče po nedávné nehodě na D1 u Klimkovic.

Video
Video se připravuje ...

Vyprošťování řidiče po páteční ranní nehodě na D1 u Klimkovic HZS MSK