Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

David zažaloval šéfa: Schválně přede mnou prdí! Chodí za mnou pšoukat i do nové kanceláře

Inženýr David zažaloval svého šéfa, že ho šikuje úmyslným pšoukáním.
Inženýr David zažaloval svého šéfa, že ho šikuje úmyslným pšoukáním.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ital - 
30. března 2019
09:29

Podle informací agentury AP se s neobvyklou žalobou setkal soud v australském městě Melbourne. Stavební inženýr obvinil svého nadřízeného, že jej prý šikanoval, a to tím, že před ním naschvál pšoukal. Soud však žalobu zamítl, a potvrdil tak verdikt soudu nižší instance, podle kterého muž nemá nárok na odškodnění ve výši 1,8 milionu australských dolarů (29,3 milionu korun) od svého bývalého zaměstnavatele.

Šestapadesátiletý David Hingst před soudem vypověděl, že se ve firmě Construction Engineering nechal přestěhovat z kanceláře typu open space do malé místnosti bez oken, aby nemusel snášet projevy nadýmání svého nadřízeného Grega Shorta. Nicméně Short prý za ním několikrát denně chodil a i tam ho svou plynatostí obtěžoval a myslel si, že je to vtipné. Hingst pak místnost vystříkal deodorantem. Pro svého šéfa vymyslel přezdívku Pan Smraďoch.

Short u soudu uvedl, že si nevybavuje, že by Hingsta v jeho kanceláři obtěžoval svým nadýmáním, připustil však, že „jednou či dvakrát“ to udělat mohl. Hingst také Shorta obvinil, že se vůči němu choval urážlivě i během jejich společných telefonátů, mluvil sprostě a posmíval se mu.

Soudci odvolacího soudu došli k závěru, že Hingst svou žalobu kvůli údajné šikaně založil hlavně na incidentech s nadýmáním, přičemž projevy plynatosti vykládal za útoky proti své osobě ze strany Stronga. Soud došel k závěru, že Strong Hingsta nešikanoval nebo nepronásledoval. Soud také nezjistil, že by společnost Construction Engineering zanedbala nějaké povinnosti.

Strong pro tuto společnost pracoval od května 2008 do dubna následujícího roku. Jeho místo bylo zrušeno. Firma to zdůvodnila útlumem ve stavebnictví souvisejícím s globální finanční krizí z roku 2008.

Poté, co neuspěl u odvolacího soudu v Melbourne, se Hingst plánuje obrátit na australský nejvyšší soud.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání