Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Trojice teenagerů (†16 až †17) čekala před hotelem: Dav je ušlapal!

Autor: DH - 
18. března 2019
17:20

Tři oběti si vyžádaly oslavy Dne sv. Patrika v Severním Irsku, kde se před klubem sešla přibližně stovka nedočkavých puberťáků. Dva chlapce a jednu dívku tu ušlapal dav.

K tragédii došlo před jedním z hotelů v severoirském městě Cookstown, který o víkendu pořádal party na oslavu Dne svatého Patrika, typického irského svátku.

Dav tu během čekání na vpuštění do klubu ušlapal dva chlapce (†16 a †17) a jednu dívku (†17). Podle svědků tu bylo v době incidentu přibližně sto nedočkavých teenagerů. A mnoho zraněných. „Naše vyšetřování ukázalo, že před hotelem došlo k tlačenici a pravděpodobně zde někdo upadl na zem,“ nechal se slyšet policejní mluvčí Mark Hamilton.

Po příjezdu záchranné služby už jim nebylo pomoci. „Oběti na sobě neměly známky nějakého zápasu. Vše nasvědčuje tomu, že jde o tragickou nehodu,“ řekl mluvčí záchranné služby Nigel Ruddell.

Podle něj pak děti utrpěly vážná zranění neslučitelná se životem, když pod davem strávily několik minut. Vzhledem k nízkému věku všech účastněných je ale v současné době vyšetřování složité. Policie tak apeluje na zákonné zástupce dětí. „Potřebujeme rodiče, aby si promluvili s dětmi a popohnali je k tomu, aby šly a vše řekly policii,“ sdělil médiím policejní mluvčí Hamilton.

Další dívka (16) byl s vážnými poraněními převezena do nemocnice. Je ve stabilizovaném stavu.

smradlavamakrela ( 18. března 2019 20:19 )

A to je reklama na ženy islámského státu?

smradlavamakrela ( 18. března 2019 20:11 )

Tlustá mrcho stejně jsi nezhubla a nikdo tě nechce su kat.Žer si to sama

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání