Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Autu na Šumpersku upadly v zatáčce obě zadní kola: Pneumatiky pak nabouraly tři další vozy

Aktualizováno -
7. března 2019
13:23
Autor: ČTK - 
7. března 2019
11:28

Užitkovému vozu na Šumpersku upadla ve středu při jízdě dvě kola, která poškodila tři osobní vozy a způsobila škodu téměř za čtvrt milionu korun. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, příčinou bylo neutažení matic při výměně kol.

Nehoda se stala ve středu odpoledne mezi Potůčníkem a Jindřichovem na Hanušovicku. "Řidiči vozu značky RAG jedoucímu ve směru na Potůčník se při průjezdu levotočivou zatáčkou v důsledku špatného utažení matic uvolnila obě zadní levá kola, která následně způsobila škodu na třech protijedoucích vozidlech," uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Uvolněné pneumatiky strhly například zpětné zrcátko projíždějící octavii a poškodily přední nápravu dalšího vozu. Podle mluvčí mělo auto se speciální úpravou osvědčení o technické kontrole, přestupek řidiče policisté vyřešili pokutou 2000 korun. Alkohol byl na místě vyloučen u všech řidičů. "Škoda na poškozených vozidlech byla předběžně odhadnuta na 220.000 korun," dodala mluvčí.

Podobné případy řešili policisté v Olomouckém kraji také loni v březnu. V Brodku u Prostějova tehdy uvolněná dvě levá kola umístěná na zadní nápravě poškodila dvě auta, jedno z nich zastavila až stěna rodinného domu. Kolo z přívěsu dodávky upadlo tehdy o den později také na obchvatu Zvole na Šumpersku, i tehdy poškodilo dvě auta.

Tragická nehoda kvůli uvolněnému kolu se stala v Olomouckém kraji v prosinci 2014. Tehdy uvolněné kolo z protijedoucího nákladního vozu usmrtilo na rychlostní silnici R35 u Přáslavic pětatřicetiletého řidiče osobního vozidla. Kolo dopadlo na jeho střechu, řidič zemřel na místě.

Matos7 ( 7. března 2019 13:35 )

Zase Polák

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání